Dėl homofobiškos politikos Lenkija jau prarado 1,87 mln. eurų

Lenkija sulaukia vis daugiau tarptautinės bendruomenės spaudimo dėl šalies viduje paskelbtų „laisvų nuo LGBT+ zonų“. Antradienį nutekėjo laiškai, kuriuos vienas kitam rašė Lenkijos ir Norvegijos pareigūnai. Jie atskleidė vis labiau tarp šalių augantį nepasitenkinimą.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Apie sprendimą Lenkijai neskirti 8,4 mln. zlotų (1,87 mln. eurų), skirtų finansuoti kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimo projektui, prabilta dar praėjusių metų rugsėjį, tačiau galutinis sprendimas paaiškėjo tik šį antradienį.

Tokios sumos neteko pietvakarių Lenkijos Podkarpackie provincija.

Projektą didžiąja dalimi finansavo Europos Sąjungos šalys, o žingsnis neskirti dotacijos rodo vis labiau augantį spaudimą Lenkijai dėl šalyje vykstančio LGBT+ asmenų diskriminavimo ir homofobiškos politikos.

Lenkijos LGBT+ teisių aktyvistai antradienį nutekino Norvegijos ir Lenkijos pareigūnų pokalbį laiškais. Iš viso viešumą pasiekė 3 laiškai.

Viename laiškų, adresuotame Lenkijai, Norvegijos pareigūnas rašo: „Priimdamas rezoliuciją ir aiškiai įvardydamas „LGBT“ ar „LGBT idelogiją“ partneris vykdo diskriminaciją prieš tam tikrą asmenų grupę“.

Kitame antradienį paskelbtame laiške Lenkijos fondų ir regioninės politikos ministrė Malgorzata Jarosinska-Jedynak teigė, kad zonos be LGBT „nediskriminuoja nieko dėl kokių nors asmeninių bruožų“.

„Jie nesukelia jokių teisinių pasekmių, tai yra tik nuomonė, kuri neturi įtakos gyventojų teisėms ir pareigoms“, - rašoma spalio mėnesį parašytame laiške.

Norvegijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad aktyvistų paskelbti laiškai yra tikri, tačiau atsisakė pateikti daugiau informacijos.

Norvegija dar rugsėjį pareiškė, kad nefinansuos nė vienos iš beveik 100 Lenkijos savivaldybių, paskelbusių „zonas be LGBT".

Parengta pagal „Reuters"

Naujesnė Senesni