„Net tie, kurie atstumti, yra nuostabiai pagaminti“

Popiežiaus pasakymas, kad LGBTQ+ asmenys irgi yra Dievo vaikai, kuriuos reikia priimti, sukėlė sumaištį tarp Lietuvos katalikų bažnyčios hierarchų. Jie popiežiaus žodžius interpretavo savaip.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Greičiausiai Lietuvos dvasininkams nepatiks ir netrukus pasirodysiantis dokumentinis filmas apie katalikybę, taip pat apjungiantis LGBTQ+ asmenis ir Kristų.

Filme žiūrovai galės išvysti daugybę katalikų ir net dvasininkų, kurie atmeta vis dar konservatyvų bažnyčios mokymą ir pasisako už tos pačios lyties asmenų santuoką. LGBTQ+ katalikai jame pasidalins savo vidinėmis patirtimis ir išgyvenimais.

Filmo „Wonderfully Made“ (lt. Nuostabiai pagaminti) plakate pavaizduotas kryžius, ant kurio užklijuota vaivorykštės juosta, vietoje ant kryžiaus esančių raidžių „INRI“ (reiškiančių „Jėzus iš Nazareto, žydų karalius“) iškaltas akronimas „LGBTQ+“.

„Net tie, kurie atstumti, yra nuostabiai pagaminti“, – teigiama filmo plakato antraštėje.

Filmas dienos šviesą turėtų išvysti jau šiais metais.

„Svajoju apie bažnyčią, kurioje du vyrai ir dvi moterys galėtų stovėti prieš altorių ir skelbti savo meilę, kurią būtų galima palaiminti santuokos sakramentu. Ir kad jų meilė būtų laikoma dieviška. Nes Dievas yra tame santykyje. Kai mes žiūrime į šių žmonių santykius, mes prisiliečiame prie Dievo“, – teigė teologijos profesorius tėvas Bryanas Massingale'as, nusifilmavęs minėtame filme.

„Kai nagrinėji evangelijas, tu išvysti, kad Jėzus kreipėsi būtent į žmones, kurie yra užribyje“, - tikino tėvas Jamesas Martinas, kuris savo knygoje „Building a bridge“ (lt. Statyti tiltus) kvietė gerinti santykius tarp Katalikų bažnyčios ir LGBTQ+ bendruomenės narių.

Šaltiniai: 
Naujesnė Senesni