Buvęs stačiatikių dvasininkas atskleidė, kas vyksta Rusijos cerkvėse

Buvęs ortodoksų dvasininkas Aleksandras Usatovas Rusijoje esančioje Rostovo ir Novočerkasko vyskupijoje maždaug prieš metus buvo atleistas iš pareigų. Išvykęs į Olandiją dvasininkas atskleidė itin pikantiškų detalių. Anot jo, net homofobiškai nusiteikę dvasininkai vien dėl to, kas būtų paaukštinti, ryžtasi permiegoti su šios Bažnyčios hierarchais, rašo „PinkNews".

Asociatyvi pexels.com nuotr.

Savo laiške, kuris publikuotas snob.ru, buvęs dvasininkas teigė prisipažinęs bažnyčios vadovybei apie tai, kad yra gėjus, tačiau vėliau dėl to pasigailėjo.

Vyras atskleidė, kad buvo priverstas palikti Bažnyčią ir bėgti iš šalies, nes yra homoseksualios orientacijos ir dėl to buvo persekiojamas, prie jo priekabiavo kolegos ir hierarchai.

A. Usatovas tikino pabėgęs iš Rusijos į Olandiją padedamas LGBTQ+ aktyvistų iš Europos.

Buvęs kunigas aiškino: „Aš esu gėjus ir niekada nesijaučiau saugus Rusijos stačiatikių bažnyčioje, o pastaraisiais metais tapau <...> žinančiųjų apie mano orientaciją persekiojimo objektu“.

A. Usatovas tikino, kad Rusijos stačiatikių bažnyčioje kai kurie kunigai taip pat yra neheteroseksualios tapatybės. Esą dalis net permiega su aukštesnio rango bažnyčios vadovais, kad būtų paaukštinti.

„Gėjai Rusijos stačiatikių bažnyčioje yra dviprasmiškoje situacijoje. <...> Viena vertus, visi žino apie homoseksualų  egzistavimą ir galimybę padaryti lengvą karjerą per vyskupo lovą. <...> Kita vertus, aktyviausi bažnyčios parapijiečiai yra karšti homofobai ir pasikliaudama jais Bažnyčia kuria tradicinės seksualinės moralės tvirtovę", - tikino jis.


Savo laiške buvęs dvasininkas taip pat rašė: „Tarp Rusijos stačiatikių bažnyčios vyskupų, dvasininkų ir seminaristų yra populiarus toks posakis: „Viskas įmanoma, svarbiausia nesudegti!" 

Kitaip tariant, jūsų seksualinis elgesys niekam neįdomus, kol jis netampa viešas".

A. Usatovas Rusijoje buvo apkaltintas ir persekiojamas dėl paramos politinės opozicijos lyderiui Aleksėjui Navalnui, opozicijos idėjų propagavimo ir LGBTQ+ kampanijų. Dėl to jis buvo atleistas iš pareigų. 

Nepaisant to, kad teko palikti gyvenimą Rusijoje dėl tokios homofobiškos aplinkos, Olandijoje buvęs kunigas pagaliau gali būti savimi. 

„Man pabodo gyventi, kai negalėjau būti savimi, todėl nusprendžiau išvykti. Netekau darbo, stabilių pajamų, daugybės draugų, bet jaučiausi gerai. Padariau tai, kas, mano manymu, buvo teisinga. Aš nematau nieko smerktino dėl homoseksualios orientacijos ir nebenoriu apsimesti, kad gerbiu Senojo Testamento seksualinę moralę", - aiškino A. Usatovas.

Naujesnė Senesni