Nepriklausomybės akto signatarė įvykius dėl Raskevičiaus palygino su Kristaus nukryžiavimu

Nepriklausomybės akto signatarė Nijolė Oželytė sureagavo į pastaruoju metu Lietuvoje itin paaštrėjusias diskusijas dėl Partnerystės įstatymo, Katalikų bažnyčios požiūrį į LGBTQ+ asmenis bei tai, kad visuomenininkais apsiskelbę veikėjai prieš homoseksualios orientacijos parlamentarą Tomą Vytautą Raskevičių tariamai surinko virš 300 tūkst. parašų.

Nijolė Oželytė ir T.V.Raskevičius| Jarmo.net koliažas


N. Oželytė kreipėsi į tuos, kurie smerkia LGBTQ+ žmones, teigdama, kad tai, kas Lietuvoje vyksta, iš dalies primena Kristaus nukryžiavimą: „Tie patys prakeiksmais besisvaidantys šventikai, ta pati neapykanta putojanti minia, taip pat mėtomi akmenys".

Taip ji pakomentavo prezidento Gitano Nausėdos žodžius, kai šis pareiškė stojantis į prieš Partnerystės įstatymą ir Stambulo konvenciją pasisakyti raginusio žinomo kunigo Algirdo Toliato pusę.

„Jūs tiesiogine prasme užlipote ne tik ant inkvizicijos laužo, bet ir ant nukryžiavimo kryžiaus, ko gero, nes jūs simbolizuojate tai, ką dergdami ir niekindami tie nepilnavertiškumo smaugiami kuklaus suvokimo žmonės bent kiek susireikšmina. Prezidentui gal trūksta išsilavinimo, kai jis inkvizicija vadina pasipiktinimą homofobišku kunigu, nes kas gerai mokėsi mokykloje, tas atsimena, kad būtent bažnyčia degino šviesiausius žmones inkvizicijos laužuose, o dabar bent liežuviu nuplaka iš bejėgiškumo", - sekmadienį rašė ji savo „Facebook" paskyroje.

Ekrano nuotr.


N. Oželytė akcentavo, kad kvietė žmones palaikyti LGBTQ+ bendruomenę.

„Jūs atsiimsite už visus, kurie kenčia nuo primityvios homofobijos, bet kartu turite šansus visus apginti, turite galimybę tapti ta uola, į kurią atsitrenks ir nunyks neapykantos putos. Bet tuomet visą šį laukinių apraiškų pasispardymą turite priimti ne asmeniškai, o suvokti, kad į veidą ne tik spjaudoma, bet ir smogiama", - įsitikinusi N. Oželytė.
Naujesnė Senesni