Homoseksualaus sūnaus mama Jolanta: į maršus žmonės važiuoja lyg į ekskursijas po Vilnių

LGBTQ+ bendruomenę palaikanti Jolanta Vaitiekūnienė, užauginusi sūnų, kuris vėliau atsiskleidė esąs homoseksualus, yra įsitikinusi, kad apolitiška visuomenės dalis, dalyvaujanti anti-LGBTQ+ judėjimuose Lietuvoje, nelabai suvokia, kur jie pateko, už ką ar prieš ką jie kovoja.

Jolanta Vaitiekūnienė | Asmeninio archyvo nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


„Aš galvoju, kad tais žmonėmis manipuliuoja politinės jėgos, anti-LGBTQ+ judėjimai. Apie tuos judėjimus aš girdėjau jau 2016 metais konferencijoje Lenkijoje, mačiau, kad yra tokių žmonių, kurie sako, jog žygiuoja už tradicines krikščioniškas vertybes. Tiesa, tada dar nei Varšuvoje, nei Vengrijoje to nebuvo. Lietuvoje - taip pat. Juk tik ką tuo metu mūsų šalyje prasidėjo „Pride" eitynės. Aš manau, kad tas šeimų gynimo maršas surengtas žmonių, kurie tiesiog nesupranta. Viena mano pažįstama dalyvavo gegužės 15-ąją vykusiame šeimų gynimo marše, sakė, kad važiuoja į ekskursiją po Vilnių. Kalbėjo, kad dykai nuvežė autobusas, buvo ant žolės Vingio parke, kalbėjosi su draugais, net negirdėjo, kas ką dėstė nuo scenos. Jie pabuvo Vilniuje ir tiek. Ir nemanau, kad ir dabar suvokia, kur jie išties buvo. Žmonės nelabai gaudosi", - sakė J. Vaitiekūnienė ketvirtadienį surengtoje Šilutės liberalaus jaunimo diskusijoje.

Pasak jos, iš dalies jau ne pirmą homofobišką akciją lemia tai, jog žmonės pernelyg patiklūs ir patiki dezinformacija, kuri nutaikyta prieš LGBTQ+ bendruomenę.

„Žmonės nesidomi politika, labai patiklūs, ką perskaito „Facebook", tą komentuoja ir patiki, nesupranta, neturi savo aplinkoje LGBTQ+ žmonių arba nežino, kad tokių yra. Tie žmonės netyčia pakliuvę, tyčia yra tik organizatoriai, kurie renka savo „šaiką". Kartojasi Garliavos įvykiai, kai prieš kelis metus visa tauta buvo kurstoma ir įrodinėjama tariama pedofilijos istorija, tuomet buvo sakoma, kad valdžioje yra pedofilijai, o dabar nusitaikyta į gėjus. Tai yra tie patys žmonės", - kalbėjo J. Vaitiekūnienė.
Naujesnė Senesni