Mark Adam Harold - apie idėją dėl Partnerystės įstatymo skelbti referendumą: „Antidemokratiška nesąmonė"

Referendumas dėl Partnerystės įstatymo būtų antidemokratiška nesąmonė. Žmogaus teisių egzistavimas nepriklauso nuo daugumos nuomonės. Tiesiog.

Asociatyvi Element5 Digital/Unsplash nuotr.



Mark Adam Harold

visuomenės veikėjas


Tame visa esmė „prigimtinių" teisių. Niekas negali balsuoti ir atimti iš tavęs žmogaus statusą. Tu esi žmogus, tu turi žmogaus teises. Seimas turi pareigą užtikrinti, kad tavo teisės būtų įgyvendintos. Taškas.

Absurdas būtų rengti referendumą, kurio klausimas būtų maždaug toks: „Ar įgyvendinti visų žmonių prigimtinės žmogaus teises?".

Atsakymas pagal Konstituciją jau yra 100 proc. TAIP, nesvarbu ką sako Prezidento apklausos.

Tai yra teisinės valstybės pamatai, t.y. kad Konstitucija yra aukščiau kažkokios grupės žmonių idėjos apriboti savo bendrapiliečių laisvę. Nesvarbu grupės dydis.

Tai, kad kad didelė dauguma žmonių nenorėtų gyventi šalia romų bendruomenės narių, nereiškia, kad galėtų būti priimtas romų segregacijos įstatymas.

Tai, kad kad dauguma sporto žiūrovų pasirenka krepšinį, nereiškia, kad jie gali ir balsuoti uždrausti futbolą.

Tai, kad kad dauguma žmonių mėgsta Euroviziją ir galvoja, kad Lietuva turi labai rimtai pabandyti laimėti tą konkursą, nereiškia, kad man privaloma klausyti Lietuvos tragiškai blogos kokybės kandidatų dainų.

Tai, kad kad dauguma žmonių yra katalikai, nereiškia, kad ortodoksų bažnyčios bus nugriautos.

Galų gale, tai, kad kad nemažai žmonių įsivaizduoja, jog po Partnerystės įstatymo priėmimo prasidės apokalipsė ir Tautos nugriovimas, nereiškia, kad gėjų porų įteisinimas „ACTUALLY" (lt. tikrai, - jarmo.net)  kažkaip kenkia arba grasina naikinti Lietuvą.

Jei dauguma žmonių pasakytų apklausose, kad pasaulis plokščias, tai nedarytų pasaulį plokščiu. Taip pat, jei dauguma žmonių apklausoje pasakytų, kad jiems tiesiog nepatinka faktas, kad gėjai reikalauja lygių galimybių įteisinti savo jau faktiškai egzistuojančią partnerystę nedarydami jokios žalos niekam... Tokia apklausa neįrodinėtų partnerystės įstatymo kenksmingumo realybėje ir tokios apklausos rezultatas tikrai nedarytų Partnerystės įstatymo blokavimo demokratišku.


Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net

Naujesnė Senesni