Lietuvos ambasada Vengrijoje pasirašė LGBTQ+ bendruomenę remiantį laišką

30 užsienio ambasadų, veikiančių Vengrijoje, ir net 12 kultūros institucijų pasirašė laišką, kuriame reiškiama parama LGBTQ+ bendruomenei ir jų teisei į lygybę. Taip reaguojama į diskriminacinį Vengrijos vyriausybės, vadovaujamos premjero Viktoro Orbano elgesį. Šiais metais šioje šalyje buvo uždrausta „vaizduoti homoseksualumą" jaunesniems nei 18-kos metų asmenims įvardijant tai kaip „žalingą turinį" ir prisidengiant „kova prieš pedofilija".

Vengrijoje vyko „Pride" eitynės | Getty Images nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Naujienų portalas lrt.lt rašo, kad laišką pasirašė Lietuvos ambasada Budapešte, taip pat Argentinos, Australijos, Austrijos, Belgijos, Kanados, Čilės, Kipro, Danijos, Estijos, Suomijos, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos, Airijos, Izraelio, Italijos, Latvijos, Liuksemburgo, Maltos, Juodkalnijos, Nyderlandų, Naujosios Zelandijos, Norvegijos, Portugalijos, Ispanijos, Švedijos, Šveicarijos, Jungtinės Karalystės, JAV ambasados. Be kita ko, taip pat laišką parėmė 12 kultūros įstaigų.

„26-ojo Budapešto pasididžiavimo festivalio proga mes, šios ambasados ​​ir kultūros institutai, reiškiame visišką paramą lesbiečių, gėjų, biseksualų, translyčių asmenų, queer ir interseksualų (LGBTQI+) bendruomenės nariams. Mes pasisakome už jų teisę į lygybę ir nediskriminavimą, žodžio laisvę ir taikų susirinkimą, ir už tai, kad jie būtų apsaugoti nuo visų formų smurto. Mes vertiname LGBTQI+ pilietinių teisių organizacijų darbą užtikrinant lygų požiūrį ir visišką įstatymų apsaugą visiems žmonėms nepaisant jų seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės. Demokratijos yra grindžiamos pagarba teisinei valstybei ir visuotinėms žmogaus teisėms", - rašoma šiame laiške.

 

Premjeras V. Orbanas buvo paragintas gerbti žmogaus teises. 

Šeštadienį Vengrijoje vykusiose „Pride" eitynėse dalyvavo virš 30 tūkst. žmonių, praneša naujienų tarnyba CNN. 

Eitynėse dalyvavęs 55 metų Andropas Szolnoki teigė, kad šiame mitinge žygiuoja siekdamas išreikšti nepritarimą „Orbano rėžimui", kuris nusitaikė į LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą. Pasak jo, žmogaus teisių padėtis Vengrijoje blogėja jau pastaruosius 4-erius metus.

Parengta pagal LRT, BNS ir CNN informaciją

Naujesnė Senesni