Apeirono teatras Klaipėdoje kviečia išvysti senuosius filmus apie LGBTQ+

Klaipėdoje „Apeirono teatrą" kartu su Eglė Kazickaitė įkūrusi menininkė Greta Gudelytė kviečia klaipėdiečius kalbėtis apie LGBTQ+ bendruomenę. Rugpjūčio 7 dieną, 19-21:00 val. Apeirono teatre bus rodomi senų laikų filmai apie LGBTQ+ žmones.

Greta Gudelytė | Asmeninio archyvo nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Filmai kuriuos žinome visi “ - taip vadinasi teatro iniciatyva.

G. Gudelytė portalui jarmo.net komentavo, kad šis pavadinimas yra tarytum mėginimas paprovokuoti, kadangi vyrauja įsitikinimai, jog LGBTQ+ tėra mažuma, ja niekas nesidomi.

„Tai yra provokacinis pasakymas, kadangi aš esu įsitikinusi, kad tikrai ne visi žino. Naujausias filmas yra sukurtas 1985-aisiais. Kai kurie - 1961 metais nufilmuoti", - sakė G. Gudelytė.

Facebook nuotr.

Apeirono teatre vyksta tolerantiškų vakarų ciklo iniciatyvos, šis filmų vakaras - vienas jų.

Kvietimo aprašyme teigiama, kad šiuos filmus „kažkada bandėme žiūrėti nelegaliuose portaluose, stringančio interneto ritmu, kurių siužetus mokame mintinai, nors kažkas galbūt juos pamatys pirmą kartą".

G. Gudelytė teigė prisimeninanti studijų metus, kai 2005-aisiais metais studentų bendrabučiuose atsirado internetas, tačiau šis buvo labai lėtas. „Kai atsisiųsdavai filmus, jie būdavo be galo prastos kokybės, pikseliuoti ir dar strigdavo", - prisiminė menininkė. 
Naujesnė Senesni