Studentų judėjimas remia LGBTQ+ bendruomenę ir kritikuoja Kauno m. savivaldybės autoritarinį požiūrį

Studentų judėjimo „Šauksmas" nariai ketina paaukoti iniciatyvai „Kaunas Pride" kelis šimtus eurų bei skatina kiekvieną studentą dalyvauti rugsėjo 4-ąją planuojamose LGBTQ+ bendruomenės eitynėse. Judėjimo atstovas Domas Lavrukaitis kritiškai įvertino Kauno miesto savivaldybės sprendimą neišduoti leidimo eitynėms bei teigė, kad visuomeniniai klausimai, taip ir ir LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumo užtikrinimas, yra susijęs su studentų politika.

Studentai | Šauksmas nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Studentai yra visuomenės dalis, tad studentų politika yra ir visuomenės politika, visuomeniniai klausimai yra ir studentų klausimai. Nors ir sulaukiame klausimų, o kas čia yra bendro su studentais ne tik dėl LGBTQ+, bet ir dėl kitų temų, bet mūsų principinė nuostata yra tokia, kad kadangi mūsų didžioji dalis narių yra Kaune, tai negalime tylėti dėl to, kas vyksta savivaldybėje. Tarėmės, kaip geriausiai tai padaryti ir galiausiai nusprendėme pasinaudoti studentų savivaldos platforma", - sakė D. Lavrukaitis.  

Domas Lavrukaitis | Asmeninio archyvo nuotr.


Jis kritikavo Kauno miesto savivaldybės sprendimus, kurie nukreipti prieš LGBTQ+ bendruomenę - neišduoti leidimo LGBTQ+ eitynėms Laisvės alėjoje, dėl ko vyksta teisinis ginčas teisme, be to, savivaldybė mėgino atšaukti diskusiją apie LGBTQ+ bendruomenę ir meną. 

„Tikrai nesumeluočiau pasakydamas judėjimo vardu, kad labai kritiškai vertiname Kauno miesto savivaldybės tarp eilučių matomą nenorą išduoti eitynėms leidimo. Esame girdėję iš organizatorių, kad yra tam tikras spaudimas, kai savivaldybės ranka pasiekia įvairias bendruomenes, spaudžiama atsisakyti viešos kritikos. Švelniai tariant, nepalaikome tokių veiksmų iš savivaldybės pusės", - kalbėjo D. Lavrukaitis.

Judėjimas eitynių organizatoriams ketina paaukoti 300 eurų. 

Šios lėšos skiriamos iš judėjimo asociacijos biudžeto, į kurį lėšas įneša studentai.

Naujesnė Senesni