„Socdemams" teks apsispręsti dėl pozicijos LGBTQ+ teisių srityje: tai gali koreguoti reitingus

„Lietuvos ryto" užsakymu atlikta ir birželio pabaigoje paskelbta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimo centro „Vilmorus" apklausa atskleidė, kad LSDP - socialdemokratai - turi 13,3 proc. palaikymą ir tapo antra populiariausia partija, o tuo metu „valstiečius" palaiko 15,1 proc. rinkėjų. Kauno technologijos universiteto (KTU) docentas politologas Ainius Lašas naujienų portalui lrt.lt kalbėjo, kad „socdemams" populiarumą galėjo padėti iškovoti tai, jog partija neatskleidė savo pozicijos LGBTQ+ bendruomenės ir partnerystės klausimu. Tačiau ateis metas apsispręsti.

Vilija Blinkevičiūtė | Jarmo.net koliažas (facebook.com/vilijablinkeviciute irMick De Paola/Unsplash nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Pasak A. Lašo, „socdemams" reitingus padeda auginti ne tik naujoji pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė, bet ir strategija nepasakyti, ką partija galvoja apie tam tikrus jautrius klausimus. 

A. Lašas pastebėjo, kad V. Blinkevičiūtė kol kas mėgina „žaisti atsargiau" ir apie LGBTQ+, Partnerystės įstatymo projektą kalba mažiau, susikoncentruoja į kitas temas: kritikuoja valdžios sprendimus, o tai padeda partiją tempti į populiarumo viršūnę. 

Tačiau, anot A. Lašo, jeigu diskusijos apie LGBTQ+ ir Partnerystės įstatymą vėl kils ir „socdemams" teks pagaliau atsispręsti, kokia yra partijos oficiali pozicija, populiarumas gali sumažėti. 

Jarmo.net primena, kad šios Seimo pavasario sesijos metu vykus Partnerystės įstatymo projekto pateikimui, 5 Seimo nariai, priklausantys LSDP, balsavo prieš, dar 2 frakcijos atstovai balsavime nedalyvavo. Pritrūkus balsų, įstatymo pateikimui nebuvo pritarta, jis grąžintas tobulinti.

Balsavimo rezultatai už Partnerystės įstatymą po pateikimo pagal frakcijas | Šaltinis: www.lrs.lt

LSDP prieš 2020 metais įvykusius Seimo rinkimus yra pareiškusi, kad palaikys LGBTQ+ teises, tad toks dalies partijos narių balsavimas nemažai ką nustebino.

Naujesnė Senesni