Su mafija lyginami „valstiečiai" vaikšto ant pirštų galų - jei balsuos už partnerystę, užsitrauks Karbauskio nemalonę

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskas, kurio žmona gyvena Ispanijoje, o jis pats prieš kelis metus buvo įsivėlęs į skandalą dėl keistų santykių su buvusia parlamentare Greta Kildišiene, dėsto esantis „už tradicinę šeimą", o visi „valstiečiai", kurie palaikys tos pačios lyties asmenų santykių įteisinimą balsuodami už Partnerystės įstatymą, užsitrauks jo nemalonę.

R. Karbauskis garsėja vienvaldyste partijoje | Seimo kanceliarijos/O. Posaškovos nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

R. Karbauskis šeštadienį žiniasklaidai pareiškė, kad rudenį, kai Seime bus grįžta prie Partnerystės įstatymo projekto svarstymo, „tiems žmonėms, kurie balsuos už šitą įstatymą, ne vieta mūsų frakcijoje“.

Šie žodžiai buvo nukreipti ne tik į LGBTQ+ bendruomenę, bet ir į „valstiečius" Tomą Tomiliną, Rūtą Miliūtę ir Luką Savicką, kurie Seimo pavasario sesijoje įstatymą palaikė, tačiau pritrūkus balsų, jis buvo atmestas.

Ne kartą dėl santykių šeimoje, o taip pat ir dėl finansinių klausimų į skandalus įsivėlęs politikas pareiškė, kad partnerystė yra „katastrofa".

Tuo metu Seimo narys T. Tomilinas dėstė, kad R. Karbauskis mėgina susidoroti su jam neįtinkančiu oponentu bei sakė esantis įsitikinęs, jog partijos viduje nereikėtų bijoti diskusijų.

„Šiandien yra diskusija apie demokratiją partijoje: kaip ji funkcionuoja, kaip ji tobulinama", - lrt.lt cituoja T. Tomiliną.

LGBTQ+ teisių aktyvistai atkreipia dėmesį, kad pagal Konstitucinio Teismo (KT) išaiškinimus, šeimos gali būti sudarytos ir iš tos pačios lyties asmenų. Civilinis kodeksas numato partnerystės galimybę, tiesa, tai reikėtų sutvarkyti atskiru įstatymu, kurio Seimas kol kas nėra priėmęs - šių metų pavasario sesijoje jis buvo atmestas po teikimo ir grąžintas tobulinti.

Po R. Karbauskio replikų pasirodė reakcijos socialiniuose tinkluose. Žemiau pateikiamos kelios jų.

Simonas Bartulis, žmogaus teisių apžvalgininkas:

„Jeigu mus pramuš – vienos lyties asmenys galės kurti šeimas ir įsivaikinti vaikus", - teigė Ramūnas Karbauskis.

Regis, Ramūnai, jus jau pramušė. Nes tos pačios lyties šeimos jau kuria šeimas. Tai akivaizdu ne tik iš to, kaip mes gyvename savo gyvenimus, bet ir iš KT sprendimų. Tik dabar jos niekaip nėra apsaugotos.

Nežinau, kuo didesnė piliečių apsauga gali kenkti valstybei"

Rimvydas Valatka, žurnalistas:

„Per visus portalus plaikstosi ašaringos paklodės: Karbauskis suspardė Tomiliną. O ko jūs norėjote? Ko pats Tomilinas norėjo? Tokiose partijose, kur vienas vadas, viena tiesa ir viena vertybė, vienintelė įmanoma laikysena - važiuosi tol, kol sėdėsi tyliai.

Čia kaip mafijoje - visi, be komandos iškišantys kopūstą virš lysvės, užverčiami be įspėjimo. Įspėjimas buvo? Gal todėl, kad, jei ne Tomilinas, LŽVS suvažiavimas niekam per karščius nebūtų įdomus. O dabar tiek paklodžių, kad, jas pavertus tikrom, savaitei visiems migrantams užtektų."
Naujesnė Senesni