Drąsus lenktynininko poelgis sužavėjo LGBTQ+ bendruomenę, bet užtraukė „Formulės-1" rūstybę

Garsus lenktynininkas Lewisas Hamiltonas smerkia „Formulės-1" atstovų sprendimą sudrausminti Sebastianą Vettelį už tai, jog pastarasis Vengrijoje vykusiose „Grand Prix" lenktynėse dėvėjo vaivorykštės spalvų marškinėlius išreikšdamas palaikymą LGBTQ+ bendruomenei.

Sportininkas išreiškė palaikymą LGBTQ+ bendruomenei | Instagram.com/vettelfamily nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Sekmadienį, rugpjūčio 1-ąją prieš prasidedant lenktynėms S. Vettelis iš Vokietijos priklaupė ant kelio grojant Vengrijos himnui. Lenktynininkas dėvėjo marškinėlius, ant kurių parašyta „Same love" (lt. Meilė - ta pati). Būtent Vengrijoje priimtas „gėjų propagandos" įstatymas, taip pat daugybė kitų teisės iniciatyvų, griaunančių LGBTQ+ bendruomenės apsaugą, sukėlė šoką ne vienai Europos Sąjungos valstybei, o Europos Komisija pradėjo prieš Vengriją teisės pažeidimo procedūrą.

„Labai didžiuojuosi šiuo vaikinu, - apie savo ilgametį varžovą rašė L. Hamiltonas. - Nėra jokių taisyklių, skelbiančių, kokios spalvos marškinėlius reikia dėvėti, nėra draudžiama palaikyti LGBTQ+ bendruomenę", - teigė L. Hamiltonas ir patikino, kad kitų lenktynių metu pasielgs taip pat, kaip ir S. Vettelis.

S. Vettelis nesutinka su jam skirtu papeikimu ir teigė, kad jeigu reikėtų, taip pasielgtų dar kartą. Beje, S. Vettelis sekmadienį buvo diskvalifikuotas, nes iš jo automobilio nėjo paimti pakankamo degalų mėginio. Toks sprendimas buvo apskųstas.

Naujesnė Senesni