„Gerbkite mūsų egzistavimą". Mokyklai užsimojus išmesti mokytoją dėl jo homoseksualumo, sukilo mokiniai

Tinklinio treneris ir pedagogas Inoke Tonga, dirbęs „Valor Christian“ vidurinėje mokykloje Highlands Ranch mieste, Kolorado valstijoje (JAV), vieną dieną sulaukė žinios - jis turi išeiti iš darbo, nes yra homoseksualios orientacijos.

Mokiniai reikalauja gerbti homoseksualų mokytoją | Twitter.com/KatiWeis


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Pokalbio su miestelio pastoriumi ir mokyklos vadovybe metu jis išgirdo paliepimą tapti „Dievo vaiku" arba išeiti iš tinklinio komandos vyriausiojo trenerio pareigų taip paliekant ir darbą mokykloje.

Mokytojas teigė, kad jam buvo liepta „keisti gyvenimo būdą", be to, jam įsakyta ištrinti visus įrašus socialiniuose tinkluose, kuriuose jis palaiko LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą.

Protestas prie mokyklos mygwork.com nuotr.

Apie šį homofobišką akibrokštą prakalbus vis garsiau, mokiniai nusprendė veikti. Rugpjūčio 24 dieną jie paliko pamokas ir ėmėsi protestuoti reikalaudami iš esmės pakeisti mokyklos politiką ir kultūrą.

„Skaitant trenerio Inoke pareiškimus, man suskaudo širdį, kai išgirdau, kad jie jį vadina pavojumi mokyklai“,- sakė Lucy Sarkissian , 16-metė „Valor Christian" vidurinės mokyklos mokinė.

Būtent ji ir suorganizavo mitingą, į kurį susirinkę moksleiviai išreiškė paramą LGBTQ+ bendruomenei ir ėmė reikalauti mokyklos vadovybės nebedaryti spaudimo mokytojui dėl jo seksualinės orientacijos.

L. Sarkissian ir jos bendraminčiai mokiniai mano, kad mokyklos veiksmai prieštarauja pagarbos ir lygybės vertybėms.

Twitter.com/Bossip nuotr.


Ji teigė, kad mokiniai reikalauja, jog mokytojas ne tik nebūtų atleistas, bet ir patys moksleiviai nebijotų sulaukti priekaištų dėl jų tapatybės.

Protestuodami prie mokyklos, jie rankose laikė plakatus, ant kurių matyti tokie užrašai kaip „meilė yra meilė“, „gerbkite mūsų egzistavimą arba tikėkitės pasipriešinimo“ ir „kokybiškos mokyklos nebijo lygybės“.

„Jei mes tikrai esame pašaukti mylėti savo artimą, tai reiškia, kad turime mylėti savo kaimyną, gėjų - taip pat", - įsitikinusi L. Sarkissian, rašo mygwork.com

Momentinė ekrano kopija

 
Remiantis denver.cbslocal.com duomenimis, mitinge dalyvavo daugiau kaip 30 moksleivių.

Apie savo istoriją I. Tonga paskelbė „Instagram“ įraše, kuriame, be kita ko, pabrėžė, kad iš mokyklos vadovybės dar išgirdo ir tai, jog esą negalima jo prileisti prie vaikų, jeigu jis identifikuoja save kaip homoseksualios orientacijos.
Naujesnė Senesni