Čempionas sieks, kad šalys, baudžiančios LGBTQ+ žmones, būtų nepageidaujamos olimpinėse žaidynėse

Britas nardytojas Tomas Daley, šią vasarą Tokijuje vykusiose olimpinėse žaidynėse iškovojęs aukso medalį, teigia sieksiantis, kad prieš Paryžiuje 2024 metais vyksiančias olimpines žaidynes būtų pasiekta, jog jose negalėtų dalyvauti tos šalys, kuriose homoseksualumas yra laikomas nusikaltimu, o priklausymas LGBTQ+ bendruomenei baudžiamas mirtimi.

T. Daley | instagram.com/tomdaley nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

27-erių metų olimpinis čempionas T. Daley teigia, kad olimpinėse žaidynėse šiuo metu vis dar gali dalyvauti maždaug 10 valstybių, kriminalizavusių homoseksualumą, dėl ko tiek sportininkai, tiek kiti žmonės susiduria su papildomomis kliūtimis, nėra užtikrinamos pagrindinės laisvės ir teisės.

Anot jo, nors Tokijuje dalyvavo daugiausia atvirų LGBTQ+ sportininkų nei kada nors anksčiau, neverta pamiršti, kad yra valstybių, kuriose klesti neapykanta.

T. Daley tikino, kad metas imtis tam tikrų spaudimo priemonių prieš tokias valstybes.

Sportininkas teigė: „Aš noriu paversti savo misija tai, kad prieš Paryžiaus olimpines žaidynes 2024-aisias metais šalys, kurios kriminalizavo ir baudžia mirtimi LGBTQ+ žmones, nebūtų pageidaujamos olimpinėse žaidynėse".

Jis aiškino, kad tose valstybėse taip pat neturėtų būti ir rengiamos tokios sporto šventės. Britas pažadėjo, kad apie tai artimiausiu metu pasikalbės ir su Tarptautiniu olimpiniu komitetu, o per ateinančius metus būtų priimtas ir atitinkamas sprendimas.
Naujesnė Senesni