Lenkijos parlamentarai toliau diskutuos dėl įstatymo, nukreipto prieš LGBTQ+ eitynes

Lenkijos parlamentarai penktadienį nubalsavo už tai, kad būtų tęsiamos diskusijos dėl įstatymo, pavadinto „Stop LGBT“, kuris, jeigu bus galiausiai priimtas, uždraus LGBTQ+ eitynes ir kitus viešus susibūrimus ar veiksmus, kuriuos valdžios institucijos traktuos kaip „skatinančiais“ tos pačios lyties asmenų santykius, praneša washingtonpost.com

Asociatyvi Hannah Voggenhuber/Unsplash nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Žemieji parlamento rūmai, kuriuose sprendimus priima dešiniųjų valdančioji koalicija, balsavo už siūlomo įstatymo derinimą su Vidaus reikalų komisija. Tuo metu opozicija siekė atmesti šį įstatymo projektą, kuris, kaip skelbia Lenkijos valdžia, yra piliečių teisėkūros iniciatyva, kurią parlamentui pateikė konservatorių pasekėjai, surinkę apie 140 tūkst. parašų.

Prie parlamento penktadienį balsavimo metu susirinko nedidelė protestuotojų grupė.

Ketvirtadienį per pirminį svarstymą pasiūlymas sulaukė griežto opozicijos įstatymų leidėjų pasmerkimo.

Jei įstatymas būtų priimtas, kasmetiniai LGBTQ+ renginiai Varšuvoje ir daugelyje kitų Lenkijos miestų būtų uždrausti. Tokių eitynių mažesniuose miestuose dalyviai anksčiau susidūrė su fiziniais ir žodiniais kraštutinių dešiniųjų ir nacionalistinių grupių išpuoliais.

Žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ ketvirtadienį išplatintame pareiškime teigė, kad jei pasiūlymas bus priimtas ir įteisintas, LGBTQ+ žmonių teisėms Lenkijoje kiltų „didesnis pavojus nei bet kada anksčiau“.

Tam, kad įstatymas įsigaliotų, jam reikėtų ir Senato pritarimo. Senate opozicija turi nedidelę mažumą, galinčią keisti balsavimo rezultatus. 

Pastaraisiais metais Lenkijos dešiniojo sparno valdantieji politikai ir prezidentas piktinosi tuo, ką jie vadina „LGBT ideologija“. 
Naujesnė Senesni