Čilės Prezidentu išrinktas LGBTQ+ teisių palaikytojas Gabrielis Boričius

Už LGBTQ+ asmenų lygybę pasisakantis Čilės politikas Gabrielis Boričius laimėjo Čilės Prezidento rinkimus nurungęs kraštutinių dešiniųjų anti-LGBT+ varžovą Jose Antonio Kastą.

G. Boričius laimėjo Prezidento rinkimus Čilėje | Nuotraukos šaltinis: teletrader.com/

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Būdamas 35-erių metų, G. Boričius sekmadienį, gruodžio 19-ąją, tapo jauniausiu Čilės Prezidentu istorijoje.

G. Boričius iš viso surinko 55,8 proc. rinkėjų balsų antrajame ture.

Kairiųjų pažiūrų buvęs studentų judėjimo lyderis laimėjo prezidento postą po įnirtingų rinkimų, dėl kurių LGBTQ+ bendruomenė kaip niekada baiminosi, mat į šalies vadovo postą taikėsi itin prieš LGBTQ+ asmenų lygybę pasisakęs J. Antonio Kastas, kuris, bet kita, yra pareiškęs, jog neva tikrą šeimą gali sudaryti tik vyras ir moteris.

Beje, šį mėnesį Čilėje buvo įteisintos tos pačios lyties asmenų santuokos. G. Boričius rinkimų kampanijos metu įsipareigojo gerinti LGBTQ+ teisių padėtį, skatinti lyčių lygybę, o tuo metu J. Antonio Kastas pasmerkė „gėjų lobizmą“, pasisakė prieš santuokų lygybę, taip pat peikė abortus.

Antrasis rinkimų turas įvyko po to, kai lapkričio 21-ąją vykusiame pirminiame balsavime J. Antonio Kastas surinko 28 procentus rinkėjų balsų, o G. Boričius – 26.

Kaip rašo „The Guardian“, G. Boričius po pergalės pareiškė: „Esame karta, kuri pasirodė viešajame gyvenime reikalaudami, kad mūsų teisės būtų gerbiamos, o ne traktuojamos kaip vartojimo prekės ar verslas. Nebeleisime, kad vargšai ir toliau mokėtų Čilės nelygybės kainą... Ateinantys laikai nebus lengvi. Tačiau tik įtvirtinę socialinę lygybę, iš naujo atradę save ir dalindamiesi bendromis idėjomis galėsime eiti link tikrai tvaraus vystymosi, kuris pasieks kiekvieną čilietį".

G. Boričius Prezidento priesaiką duos ateinančių metų kovo 11-ają 
Naujesnė Senesni