Homofobai gąsdino globalistais ir Stambulo konvencija: „Tuoj priims vėl Stambulo konvencijos įstatymą, kur šeimas naikina"

Pirmadienį popiet prie Seimo minint sausio 13-ąją susirinko ne tik Laisvės gynėjų dieną atminti pasiruošę žmonės, bet ir valstybe nepatenkinti asmenys. Įvairios žiniasklaidos priemonės fiksavo šių žmonių kalbas, nukreiptas ir prieš COVID-19 pandemijos valdymą, ir prieš LGBTQ+ bendruomenę, ir prieš „sisteminę žiniasklaidą".

Momentinė ekrano kopija


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Vienas iš LRT žurnalistės kalbintas asmenų, atvykusių prie Seimo, dėstė esantis ne tik nepatenkintas pandemijos valdymo politika, bet ir valdžios planais toliau diskutuoti žmogaus teisių klausimais.

„Pandemija yra dar tik ramunėlė, mes nepatenkinti esame, pati... Užvakar premjerė priėmė įstatymą, kuri naikina lietuvių kalbos gramatiką. Tuoj priims vėl Stambulo konvencijos įstatymą, kur šeimas naikina", – pykčio neslėpė pašnekovas. 

Tiesa, kaip tiksliai bus naikinamos šeimos, vyriškis nepatikslino.

Tikriausiai protestuotojas turėjo galvoje daug diskusijų sukėlusį klausimą dėl konvencijoje minimos „socialinės lyties" (angl. gender). Tačiau ar būtent tai, kad smurtas siejamas su visuomenėje įsikerusiais socialiniais konstruktais, ir kelia jo pyktį, vyriškis nepakomentavo. „Mes naikinami visais būdais. Ir jūsų vaikai bus naikinami", – gąsdino jis.

Sausio 13-ąją viešųjų ryšių tikslais nusprendė pasinaudoti ir ne viename ikiteisminiame tyrime šiuo metu figuruojantis Antanas Kandrotas, kitaip vadinamas Celofanu. Vyriškis praėjusiais metais kartu su bendražygiais juodais dažais sugadino vaivorykštės perėją Vilniuje. 

A. Kandrotas ketvirtadienį transliavo tiesioginį vaizdo įrašą, kuriame buvo  matyti, kaip jis mėgina patekti į Seimą. Teisėsaugai žinomas veikėjas klausinėjo kitų žmonių, kodėl jie su kaukėmis. 

Į parlamento pastatą A. Kandrotui patekti iškart nepavyko. Jis teigė, kad leidimą turėjo suteikti parlamentaras Petras Gražulis. Tačiau apsaugos darbuotojai apie tai nieko nežinojo.

Antanas Kandrotas sausio 13-ąją pasišovė patekti į Seimą | Momentinė ekrano kopija


O štai atlikėjas Petras Kazlauskas tiesiai nusitaikė į LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą ir socialiniuose tinkluose rašė: „Mes prieš 31 metus kovojome už jūsų Lietuvą, o jūs balsavote už seksualinius iškrypėlius, kad Lietuva paverstų neokomunistine LGBT diktatūra, kuria Landsbergio mafija vis dar naudojasi <...>".

P. Kazlauskas sausio 13-ąją susiejo su LGBTQ+ tema ir piktinosi, kad Lietuvoje yra leista „paskelbti jums visiems pilietinį karą"

Momentinė ekrano kopija


Ši homofobiškai pasisakusio dainininko retorika sutapo ir su kai kurių protestuotojų pažiūromis. Pastarieji reikalavo atsistatydinti Vyriausybę.

Policijos teigimu, Nepriklausomybės aikštėje protestuoti atvyko maždaug 500 žmonių. Kai kurie jų švilpė. Asmenų patekimas į aikštę ribojamas nebuvo. Tiesa, prie Seimo išdygo barikados. Policijos pareigūnai po praėjusiais metais prie parlamento įvykusių riaušių ruošėsi galimiems neramumams, patruliavo gausios pajėgos. 

Žurnalistų paskelbtose vaizdo įrašuose, darytuose protestuotojų gretose, buvo girdėti frazės apie globalistus, išreikštas nepasitikėjimas žiniasklaida ją vadinant „sistemine". „Protestuojame prieš LRT melą, infoblokadą", – buvo skelbiama ant vieno iš plakatų.

Momentinė ekrano kopija

Į mitingą atvyko ir praėjusiais metais išgarsėjęs Raimondas Grinevičius, prieš metus rinkęs prieš Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką Tomą Vytautą Raskevičių parašus dėl pastarojo atstatydinimo. Tąkart Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovas piktinosi LGBTQ+ bendruomenės lygių teisių siekiu ir politiko seksualine orientacija.

Mitinge dalyvavo ir prieš vienalyčių porų partnerystę balsavęs Mindaugas Puidokas, svastiką prie Seimo kilusiose riaušėse demonstravęs Andrius Lobovas, homofobiškais pasisakymais pagarsėjęs Petras Gražulis, žurnalistė Rūta Janutienė ir kt. 

Per protestuotojų švilpimą kurį laiką nebuvo galima išgirsti ir oficialios renginio dalies. „Tie, kurie žuvo Sausio 13–ąją, jie žuvo ir už tai, kad kažkas galėtų švilpti valdžiai kalbant. Bet kam reikėjo demonstruoti nepagarbą kitiems Laisvės premijos laureatams, šito, tiesą sakant, aš nesuprantu“, – kalbėjo premjerė Ingrida Šimonytė.

Palygino su „Jedinstvo"

Buvęs Konstitucinio teismo teisėjas Dainius Žalimas savo „Facebook" paskyroje rašė: Simboliška, kad prieš 31 metus, kelios dienos iki Sausio 13-osios, būtent šioje Nepriklausomybės aikštės vietoje rinkdavosi Jedinstvo ir reikalaudavo atkurti sovietų valdžią, paleisti demokratiškai išrinktą Parlamentą. Šiandieninė Jedinstvo kelia panašius reikalavimus, tik jau prisidengusi lietuviškomis vėliavomis.

Kodėl Jedinstvo? Todėl, kad šie rėksniai trukdė pagerbti Sausio 13-osios Laisvės gynėjus, švilpė ir skandavo „Gėda” net Laisvės gynėjų vaikams ir Laisvės premijos laureatams - LKB platintojams. Su būtent tokia minia tapatinasi lyginantys 1991 m. Laisvės barikadas su dabartinėmis policijos užtvaromis. Ko gero, nuo jos turėtų aiškiai atsiriboti tas, kurio nenušvilpė.

Žinoma, retorinių klausimų galima užduoti ir renginio organizatoriams, kas jie bebūtų. Tikrai tokį scenarijų buvo galima numatyti. Tai negi negalima iš anksto deramai pasirūpinti atstumais, patikra ir galiausiai pakankamai galinga garso aparatūra. Inercijos dirbti taip, kaip kasmet, akivaizdžiai nepakanka. Taigi ne tik šiandieninei Jedinstvai reiktų padėkoti už Rytų kaimynių propagandai mielą „fašistinės” Lietuvos vaizdelį".


Naujesnė Senesni