„KyivPride" prašo palaikytojų visame pasaulyje skatinti Vyriausybes stabdyti karą Ukrainoje

Ukraina dar šią savaitę perspėjo savo piliečius Rusijoje, kad jiems pastarojoje šalyje nesaugu. Dabar ukrainiečiams nesaugu ir savo pačių tėvynėje – agresorė Rusija kartu su Baltarusija ketvirtadienį paryčiais ėmė vykdyti plataus masto invaziją į Ukrainą, prasidėjo apšaudymai ir bombardavimas. 

Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Į šią situaciją reaguojančios LGBTQ+ teisių organizacijos Ukrainoje skatina palaikytojus imtis priemonių, jog karas būtų pažabotas.

„Visiems mūsų palaikytojams pasaulyje: skatinkite savo Vyriausybes pabusti ir imtis aktyvių veiksmų karo Ukrainoje akivaizdoje. Mums reikia sustabdyti tai, mums reikia parodyti, kokie mes stiprūs kartu ir tuomet Putinas neturės šansų", – socialiniuose tinkluose išplatintame pranešime teigia „KyivPride" atstovai.

Momentinė ekrano kopija


„Agresijos akivaizdoje solidarizuojamės su mūsų partneriais ir draugais, ginančiais žmogaus teises Ukrainoje", – skelbia nacionalinė LGBTQ+ teisių organizacija Lietuvoje LGL

Asociatyvi LGL nuotr.


„Šiandien yra siaubingai liūdna diena. Kare nėra teisybės. Kare nėra žmogiškumo. Kare nėra ir laimėtojų. Žudyti - tai pralaimėti. Tegyvuoja Ukraina!", – socialiniuose tinkluose skelbia LGBTQ+ teisių aktyvistas Lietuvoje Pijus Beizaras.

Tolerantiško jaunimo asociacija skelbia: „Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje reiškiame solidarumą agresiją patiriančiai Ukrainai ir mūsų ukrainiečiams draugams, ginantiems žmogaus teisių ir lygybės principus".



„Kijevas šį rytą, kelias iš miesto vakarų kryptimi.

Po Seimo Valdybos sprendimo dėl neeilinio Seimo posėdžio laiko, Žmogaus teisių komitetas apsispręs dėl neeilinio posėdžio aptarti Lietuvos pasirengimą priimti karo pabėgėlius iš Ukrainos", – pasidalijęs nuotrauka, kurioje matyti iš Ukrainos sostinės išvažiuojantys ukrainiečiai, paskelbė Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius.

Momentinė ekrano kopija

Ketvirtadienį 12 valandą prie Rusijos ambasados Vilniuje planuojamas protestas, kurio metu mitinguotojai ketina pasisakyti prieš Rusijos agresiją Ukrainos atžvilgiu.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni