Tyrimas dėl grasinimų iššaudyti LGL darbuotojus – sustabdytas

Pareigūnai sustabdė ikiteisminį tyrimą dėl grasinimų išžudyti Lietuvos gėjų lygos biuro darbuotojus, trečiadienį portalą jarmo.net informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

Asociatyvi prokuraturos.lt nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Tyrimas sustabdytas. Tai reiškia, kad atlikus tam tikrus veiksmus įvertinta, kad daugiau šią akimirką nieko negalima padaryti. Įtariama, kad nusikalstama veika padaryta, tačiau nėra galimybės nustatyti ją galimai padariusio asmens. Taigi, tyrimas stabdomas. Tai nėra nutraukimas. Jeigu atsiras kokių nors papildomų duomenų, kurie keistų indentifikuoti įtariamąjį, tyrimas būtų atnaujintas", – teigė ji.

Jarmo.net primena, kad praėjusių metų pavasarį LGL atstovė Egle Kuktoraite informavo, kad biuro darbuotojus pasiekė žinutė, kurioje buvo grasinama sušaudyti visus LGL biure dirbančius žmones. Tokį grasinimą asmuo parašė 2021 metų balandžio 4 dieną per LGL tinklalapyje įdiegtą susisiekimo formą.

Eglė Kuktoraitė | Asmeninio archyvo nuotr.


Pasak LGL atstovės, nors biuras neapykantos kupinų grasinimų sulaukia dažnai, tačiau balandžio 4-ąją atsiųstas laiškas išsiskyrė savo turiniu. 

„Py*erasai, už 7 dienų atvarysiu su savo šmutkėm jūsų adresu ir sušaudysiu visus py*erus pastate", - taip skambėjo grasinimas.

Baudžiamojo kodekso 145 straipsnis numato, kad tas, kas grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tas, kas terorizavo žmogų grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą, baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.
Naujesnė Senesni