Airiją sukrėtė dviejų gėjų žmogžudystė: prieš teismą stojo 22-erių jaunuolis

Airijos Slaigo miestelyje įvykdyta dviejų homoseksualių vyrų žmogžudystė sukrėtė šalį ir pasėjo baimę. Penktadienį šimtai žmonių susirinko prie miesto rotušės pagerbti, įtariama, homofobiško išpuolio aukų.

 Yousefas Palani kaltinamas nužudęs du homoseksualius vyrus | Jarmo.net koliažas („Twitter“ nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Airijos LGBTQ+ bendruomenė šokiruota – šalies šiaurės vakaruose esančiame miestelyje savo namuose buvo nužudyti Aidanas Moffittas ir Michaelas Snee. Manoma, kad abu vyriškius nužudė tas pats vaikinas, su kuriuo jie susipažino homoseksualių asmenų pažinčių programėlėje. Dėl šios žmogžudystės buvo sulaikytas 22-erių metų Yousefas Palani, jam pareikšti įtarimai.

Balandžio 14-ąją įvyko pirmasis teismo posėdis. Policijos pareigūnai teigia manantys, kad abu vyriškius jaunuolis susekė per LGBTQ+ pažinčių platformą. Tyrėjai mano, kad pasinaudodamas ja įtariamas žudikas galėjo planuoti nužudyti ir daugiau LGBTQ+ asmenų.

O penktadienį prie Slaigo miesto rotušės organizacijos „Sligo Pride“ pirmininkė Catriona Bonner susirinkusiai miniai sakė, kad sužinojusi apie poros žmogžudystę buvo apimta siaubo.

Ji teigė, kad LGBTQ+ bendruomenei ypač svarbu susivienyti kovojant prieš neapykantos nusikaltimus, be to, Airijos įstatymų leidėjai privalo peržiūrėti teisės aktus, numatančius atsakomybę už homofobiškus išpuolius.

LGBTQ+ organizacijos „Outwest“ aktyvistė Cathy Blake pareiškė „nuoširdžią užuojautą“ nužudytųjų šeimoms ir artimiesiems.

„Tai siaubingas įvykis, nutikęs vakarų Airijoje. Nors tyrimas vyksta ir niekas (oficialiai) nepatvirtinta, man kyla įtarimas, kad tai buvo homofobiškas išpuolis. Dėl to (LGBTQ+) bendruomenė yra nuliūdusi ir išgąsdinta. <...> Dažnai susiduriame su smurtiniai nusikaltimais, fiziniais bei žodiniais užgauliojimais“, – kalbėjo ji.

„Tai nėra tokia šalis, kurioje mes norime gyventi. Trokštame šalies, kurioje visi, nepaisant tapatybės būtų laikomi lygiaverčiais“, – pridūrė ji.

Į aukų pagerbimo akciją atvyko ir Slaigo meras Arthuras Gibbonsas, kuris miniai kalbėjo, kad ši žmogžudystė niekaip nedera su Slaigo miestelio puoselėjamomis vertybėmis. „Čia laukiami visi“, – sakė jis pabrėždamas, jog miestas daro viską, kad niekas nepatirtų diskriminacijos.

LGBTQ+ aktyvistas Niall Jordan Jungtinės Karalystės LGBTQ+ leidiniui „Pink News“ teigė, kad vyrų poros žmogžudystė Airijos LGBTQ+ bendruomenėje pasėjo baimę ir sudaužė saugumo iliuziją.

„Stengiuosi priprasti prie minties, kad su tuo vis dar susiduriame. Pastaruosius kelerius metus apėmė jausmas, kad sugebėjome sukurti saugumo burbulą, tačiau, pasirodo, jis buvo labai trapus“, – apgailestavo jis.

Parengta pagal „Pink News“ informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net


Ar esate pilnatmetis?

Šio teksto nerekomenduojame skaityti jaunesniems nei 18 metų skaitytojams. Jame pateikiama informacija nėra tinkama jaunesnio amžiaus asmenims


Naujesnė Senesni