R. Morkūnaitė-Mikulėnienė neigia, kad jau kitą antradienį bus svarstomas Partnerystės įstatymas

Kitą savaitę antradienį Seime nebus svarstomas Partnerystės įstatymas, trečiadienį „Žinių radijuje“ sakė Seimo vicepirmininkė, konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Seimo vicepirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


„Dėl antradienio, tokių planų tikrai nėra“, – A. Širinskienės žodžius „Žinių radijui“ paneigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Komentuodama Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos poziciją dėl partnerystės, ji aiškino, kad frakcijos narių nuomonės, kaip ir anksčiau, taip ir dabar šiuo klausimu skiriasi.

„Tai yra nuolatinės diskusijos ir mes puikiai suprantame, kad ir mūsų partneriams, ir daliai mūsų frakcijos žmonių, ir apskritai daliai visuomenės šis klausimas yra svarbus, tad pokalbiai vyksta ieškant tokio varianto, kuris būtų kaip įmanoma labiau priimtinas“, – teigė Seimo vicepirmininkė.

Paklausta, ar sutarimo TS-LKD frakcijoje Seime dar tik ieškoma, ar jis jau rastas, R. Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė, kad pokalbiai iki šiol tęsiasi.

„Tai yra klausimas, kuriuo mes turime skirtingas pozicijas savo partijoje. Tai nebuvo mūsų partijos programos dalis, nes skirtingi frakcijos nariai turi skirtingą nuomonę šiuo klausimu, tai gerbiame šitą poziciją. Bet, kaip ir koalicijos sutartyje parašyta, dėl tam tikrų klausimų – vienas iš jų yra partnerystės klausimas – dėsime maksimalias pastangas, tai tuos dalykus mes darome ir diskusijos tebevyksta“, – dėstė politikė.

Komentuodama viešojoje erdvėje pasigirdusias kalbas, kad esą „laisviečiai“ spaudžia koalicijos partnerius, jog šie žūtbūt pritartų Partnerystės įstatymo projektui, Seimo vicepirmininkė sakė spaudimo nejaučianti.

„Aš nesu pajutusi nė karto tokio, sakyčiau, ultimatumo“, – sakė ji.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė kalbėjo suprantanti, kad koalicijos partneriams, konkrečiai – „Laisvės partijai“, tai yra vienas iš svarbiausių programinių klausimų „Jeigu mes norime vieni kitus girdėti, tai aš įsiklausau į jų lūkesčius“, – tikino pašnekovė.

Konservatorė teigė, kad tos pačios lyties asmenų santykius įteisinantis Partnerystės įstatymas yra susijęs su visų piliečių orumu, nors yra girdima ir Partnerystės įstatymo priešininkų kritika.

„Mes suprantame dalies nusiteikimą visuomenės lygiai taip pat, kaip ir turime suprasti, kad yra ir kita dalis visuomenės, kuriai yra svarbus šis klausimas, ir jeigu mes turime didelę širdį ir stengiamės suprasti savo piliečius – o aš tikiu, kad mes galime kaip brandi visuomenė rasti savyje jėgų suprasti ir priimti įvairius žmones, kurie yra lygiai taip pat Lietuvos patriotai <...> – manau, kad kiekvieno piliečio orumo klausimą turime išspręsti. Dėl to, kad tai kelia tam tikrų, sakyčiau, vienokių ar kitokių įtampėlių, tai tą mes girdime, matome, užtat ir ieškomas kažkoks variantas, kuris galėtų padėti suprasti vieni kitus“, – kalbėjo Seimo vicepirmininkė.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni