Širinskienė: Partnerystės įstatymas Seimo salę pasieks kitą antradienį

Seimo plenarinių posėdžių salėje kitą antradienį turėtų būti svarstomas Partnerystės įstatymo projektas, informavo Lietuvos regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė.

Agnė Širinskienė | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Trečiadienį kalbėdama „Žinių radijo“ laidoje ji piktinosi, jog „laisvietis“ Tomas Vytautas Raskevičius esą neįgyvendino pažado Partnerystės įstatymo projektą įregistruoti gerokai iš anksto prieš jo pateikimą, kad visi galėtų pateikti pastabas.

„Dabar aš girdžiu Seimo užkulisiuose, kad projektas jau kitą antradienį plenarinių posėdžių salėje“, – pareiškė Partnerystės įstatymo kritikė.

 „Ir aš kažkaip jaučiu, kad iš tiesų yra tokia situacija, kad projektas bus greičiausiai, kaip ir praėjusį kartą, penktadienio vakarą registruotas, o Seimas antradienio rytą pastatytas prieš faktą“, – prognozavo buvusi „valstietė“.

Be to, A. Širinskienė tikino, jog visuomenė tos pačios lyties asmenų partnerystei, remiantis apklausomis, nepritaria.

Diskusijoje su politike dalyvavusi Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė „Žinių radijui“ akcentavo, kad paskutinėje visuomenės apklausoje, kurią užsakė anti-LGBTQ+ organizacija, pasivadinusi Laisvos visuomenės institutu, užduoti klausimai apie partnerystę suformuluoti tendencingai.

Jūratė Juškaitė | Dž.G.Barysaitės/Seimo kanceliarijos nuotr.


„Turbūt jeigu paklausite, ar žmonės mano, kad reikia priiminėti vienus ar kitus įstatymus karo situacijoje, tai tikėtina, kad žmonės nežinos arba sakys, kad nieko nereikia daryti. Tačiau Lietuva ir jos gyvenimas nestoja. Mes turime vykdyti savo įsipareigojimus, duotus prieš 20 metų Civiliniame kodekse, piliečiams. Kitas svarbus argumentas yra tas, kad matome, kiek aistrų kelia šis klausimas. Ponia Širinskienė pakeltu tonu kalbėjo. Gal tiesiog spręskime, išspręskime pagaliau ir po mėnesio ar dviejų vėl ramiai gyvensime, ir neturėsime tokio klausimo, kuris kelia tokias aistras ir begalines diskusijas“, – teigė ji.

Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė akcentavo, kad tol, kol nebus priimtas Partnerystės įstatymo projektas, visuomenėje bus jaučiama įtampa, kuri šiuo metu pasireiškia ir Šeimų maršo judėjimu. „Ta pusė nenurims, kalbės, nes jie neturi kur trauktis, neturi kitos išeities. Jeigu mes norime visuomenės santarvės ir ramybės, priimkime įstatymą ir gyvenkime toliau kitais klausimais“, – aiškino J. Juškaitė.

Papildyta 2022-05-11 d. 21:14 val. Seimo vicepirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė patikino, kad Seime ateinantį antradienį Partnerystės įstatymo svarstyti neplanuojama. „Dėl antradienio, tokių planų tikrai nėra“, – A. Širinskienės žodžius „Žinių radijui“ paneigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni