Dėl grasinimų LGBTQ+ asmenims JK policija sulaikė aršią katalikę

Katalikų aktyvistė, nusiteikusi prieš gėjus, ir kraštutinių dešiniųjų lobistų grupės „CitizenGo“ kampanijos direktorė Jungtinėje Karalystėje Caroline Farrow buvo suimta policijos pareigūnų jai pareiškus kaltinimus dėl priekabiavimo ir įžūlaus kibimo prie žmonių.
 
Caroline Farrow buvo sulaikyta, apklausta ir vėliau paleista | Jarmo.net nuotr. (nuotraukų šaltinis: „Twitter“)


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Pirmadienio vakarą, spalio 3-ąją, C. Farrow socialiniame tinkle „Twitter“ pati paskelbė, kad į jos namus atvyko 2 policijos pareigūnai ir ją sulaikė. Prieš tai ji buvo apieškota.

Pasak pačios C. Farrow, jai pareikšti kaltinimai susiję su šių metų birželį paskelbtais įrašais forume „Kiwi Farms“, kuriame vartotojai surengė grasinimų ir patyčių kampaniją prieš LGBTQ+ bendruomenės narius, o ypač nusitaikė į translyčius asmenis.

Net ir sulaikoma C. Farrow nevengė pademonstruoti transfobiškų pažiūrų. „Kai perskaičiau savo teises ir išgirdau, kad tai, ką pasakysiu, gali būti panaudota kaip įrodymas prieš mane, atsakiau, jog moterys neturi (įraše pavartotas balkažano jaustukas, internautų dažnai suprantamas kaip penio apibūdinimas, – jarmo.net)“, – tviteryje rašė ji.

C. Farrow jai pareikštų kaltinimų nepripažįsta. Ji aiškina, kad tuo metu, kai buvo skelbiami neapykantos persmelkti įrašai, ji dalyvavo mišiose Alderšoto Šventųjų Angelų bažnyčioje, kurioje grojo vargonais ir dėl to naudotis jokiomis ryšio priemonėmis negalėjo.

Anti-LGBTQ+ aktyvistės namuose policijos pareigūnai atliko kratą ir paėmė įvairius elektroninius prietaisus. Įtariama, kad dalis LGBTQ+ asmenims grasinančių arba susidorojimą su jais skatinančių komentarų buvo parašyti būtent jais.

Surėjaus policijos vyriausiasis inspektorius Davidas Bentley sakė, kad prietaisai buvo konfiskuoti, nes policija toliau „renka papildomus įrodymus ir atlieka tyrimą, kad įrodytų arba paneigtų kaltinimus“.

Po apklausos C. Farrow buvo paleista.

Katalikė reikalų su policija turi jau ne pirmą kartą. 2019 metais policija atliko tyrimą po to, kai C. Farrow norėdama įžeisti translytę moterį pavartoto vyrišką įvardį, teigė, kad LGBTQ+ asmenis „propaguoja vaikų išnaudojimą“. Vėliau policija tyrimą nutraukė.

Parengta pagal pinknews.co.uk ir dailymail.co.uk informaciją
Naujesnė Senesni