Čmilytė-Nielsen: reikalavimą įvertinti Civilinės sąjungos įstatymą galima suprasti kaip siekį pristabdyti projekto svarstymą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad „valstiečių“ iniciatyvą dėl Civilinės sąjungos įstatymo teisinio įvertinimo galima suprasti kaip siekį stabdyti šio projekto svarstymą.

Viktorija Čmilytė-Nielsen | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Į Seimo valdybą ir Teisės ir teisėtvarkos komitetą prašydami atlikti Civilinės sąjungos įstatymo projekto teisinį vertinimą kreipėsi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai. 

Pasak Seimo pirmininkės, nebūtinai siekiama sužinoti ekspertų vertinimus.

„Tai yra vienas iš įrankių kai kuriais atvejais sužinoti ekspertinę nuomonę, kai kuriais pristabdyti projektą. Tai čia įvairiai galima vertinti“, – naujienų agentūrai ELTA sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Anksčiau nuomonę, jog „valstiečiai“ siekia klausimą dėl civilinės sąjungos vilkinti, yra išsakiusi ir šio įstatymo viena iniciatorių konservatorė Jurgita Sejonienė. 

Jarmo.net primena, kad Seimas Civilinės sąjungos įstatymo pateikimui pritarė šių metų gegužę. Kartu buvo pritarta ir kaip alternatyva siūlomam „artimo ryšio“ projektui, kurį pateikė konservatorius Paulius Saudargas. Teisės ir teisėtvarkos komitetas rugsėjį pastarojo teiktoms pataisoms Civiliniame kodekse nepritarė, bet uždegė žalią šviesą Civilinės sąjungos įstatymui. 

Prezidentas Gitanas Nausėda birželį pareiškė, kad labiau pritartų „artimo ryšio“ projektui, esą šis sukeltų mažiau priešpriešos visuomenėje. G. Nausėda yra leidęs suprasti, kad Civilinės sąjungos įstatymas jam yra nepriimtinas.
Naujesnė Senesni