Širinskienė gali džiūgauti: etikos sargai konstatavo, kad dėl civilinės sąjungos turėjo būti inicijuotas ekspertinis vertinimas

Seimo Etikos ir procedūrų komisija konstatavo, kad Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK), atsisakydamas inicijuoti ekspertinį vertinimą dėl Civilinės sąjungos įstatymo projekto, pažeidė Seimo statutą, praneša naujienų agentūra „Elta“.

Agnė Širinskienė | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Ekspertinio vertinimo, kuriuo turėjo būti parengta teisinė projekto analizė, lapkričio mėnesį prašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija. TTK inicijuoti ekspertinį vertinimą atsisakė, kadangi dar svarstydami įstatymą komiteto nariai jam pritarė.

Apie etikos sargų sprendimą trečiadienį feisbuke pranešė Lietuvos regionų frakcijos narė Agnė Širinskienė, kuri ir kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją dėl TTK sprendimo neinicijuoti ekspertinio vertinimo.

„Teisės ir teisėtvarkos komitetas, komiteto pirmininko S. Šedbaro siūlymu atsisakydamas užsakyti ekspertų išvadą, pažeidė Seimo statutą. Toks šiandieninis Seimo etikos sargų verdiktas“, – rašė politikė, garsėjanti kaip Civilinės sąjungos ištikima kritikė.

Jarmo.net primena, kad daliai opozicijos atstovų besikreipus dėl ekspertinio vertinimo, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir įstatymo viena rengėjų Jurgita Sejonienė pareiškė, kad tokiu žingsniu tik siekiama vilkinti įstatymo svarstymą.
Naujesnė Senesni