J. Bidenas JT Generalinėje Asamblėjoje akcentavo LGBTQ+ teises

JAV Prezidentas Joe Bidenas antradienį kalbėdamas Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje atkreipė dėmesį į LGBTQ+ teises.

Joe Bidenas | Nuotraukos šaltinis: facebook.com/joebiden


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Negalime nusigręžti nuo piktnaudžiavimų Sindziange, Teherane, Darfūre ar bet kur kitur. Turime ir toliau dirbti siekdami užtikrinti, kad moterys ir mergaitės turėtų lygias teises ir dalyvautų savo visuomenės gyvenime; kad vietinės organizacijos, rasinės, etninės, religinės mažumos, žmonės su negalia neturėtų savo potencialo užgniaužti dėl sisteminės diskriminacijos, kad LGBTQI+ žmonės nebūtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar prieš juos pasitelkiamas smurtą vien dėl to, kas jie yra“, – sakė J. Bidenas.

„Šios teisės yra mūsų bendro žmogiškumo dalis. Kai jų kur nors nėra, tai jaučiama visur. Jos yra būtinos skatinant mus vienijančią žmonijos pažangą“, – pridūrė J. Bidenas.

Jarmo.net primena, kad 2021 m. J. Bidenas pasirašė memorandumą, įpareigojantį JAV skatinti LGBTQ teises užsienyje.

JAV prezidentas Generalinėje asamblėjoje LGBTQ+ asmenų teises pamini jau ne pirmą kartą. Dar 2022 m. jis pakartojo savo administracijos įsipareigojimą ginti LGBTQ+ teises užsienyje.

JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Linda Thomas-Greenfield anksčiau šiais metais pirmininkavo JT susitikime, kuriame pagrindinis dėmesys buvo skirtas LGBTQ+ teisių integravimui į JT Saugumo Tarybos darbą.

Parengta pagal washingtonblade.com
Naujesnė Senesni