Atsakydama į Armonaitės kritiką, Blinkevičiūtė pareiškė – jei būtų Seimo narė, balsuotų už civilinę sąjungą

„Jeigu aš būčiau Seimo narė, aš balsuočiau už civilinės sąjungos įstatymo projektą“, – TV3 televizijai pirmadienį kalbėjo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė, reaguodama į Laisvės partijos lyderės Aušrinės Armonaitės anksčiau išsakytą kritiką. Apie tai praneša naujienų agentūra ELTA.

Vilija Blinkevičiūtė | Džojos Gundos Barysaitės/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Anksčiau A. Armonaitė socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino pranešimą, kuriame teigė, jog socialdemokratų lyderė už Lietuvos ribų prisistato kaip palaikanti žmogaus teisių klausimus, tačiau Lietuvoje nepateikia konkretaus atsakymo, ar socialdemokratų frakcija Seime vieningai palaikys Civilinės sąjungos įstatymo projektą, kuris reglamentuotų tiek skirtingų, tiek tos pačios lyties porų santykius.

„Geriausia tai yra sėdėti Briuselyje ir kartą per mėnesį pezėti visokius dalykus apie „paprastų žmonių” gyvenimą Lietuvoje.

Tarptautiniuose Europarlamento ir kairiųjų formatuose skelbtis už žmogaus teises, o grįžus namo toliau vyniotis nuo tiesaus atsakymo, tai ar bus vieningas socialdemokratų frakcijos palaikymas Civilinės sąjungos įstatymo priėmimui“, – rugsėjo 11-ąją feisbuko paskyroje rašė A. Armonaitė.

Pirmadienį TV3 televizijoje V. Blinkevičiūtė sureagavo į A. Armonaitės kritiką.

„Socialdemokratų partija niekada nebuvo ir nebus vieno ar dviejų klausimų partija“, – teigė ji, rašo ELTA.

Jarmo.net primena, kad gegužę po svarstymo Seimas pritarė valdančiųjų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymui. Laukia dar vienas balsavimas dėl priėmimo. Jeigu šis bus sėkmingas, tuomet projektas nuguls ant prezidento stalo pasirašymui. Kol kas Gitanas Nausėda neatskleidžia, ar pasirašytų įstatymą, jeigu jį priimtų Seimas. Šalies vadovas teigė laukiantis galutinio įstatymo varianto.
Naujesnė Senesni