Už melo apie LGBTQ+ bendruomenę platinimo slypi Rusijos organizacija

Viena iš Rusijoje veikiančių organizacijų tendencingai visame pasaulyje skleidžia pseudomokslu paremtą dezinformaciją apie LGBTQ+ bendruomenę ir skatina prieš ją neapykantą, teigiama nevyriausybinės žmogaus teisių organizacijos GPAHE ataskaitoje.

Asociatyvi freepik.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

GPAHE ekspertų teigimu, vienas iš Rusijoje įsteigtos organizacijos „Mokslas už tiesą“ (rus. Наука за правду) tikslų – pakenkti LGBTQ+ teisių judėjimui tiek Rusijoje, tiek ir už jos ribų. Ataskaitoje pabrėžiama, kad organizacija palaiko Rusijos vyriausybės vykdomą politiką, pagal kurią LGBTQ+ aktyvistai apskelbiami „užsienio agentais“.

GPAHE praneša, kad už Rusijos ribų šios organizacijos įtaka plečiasi. Jos platinama informacija vis dažniau pasirodo socialinių tinklų „Telegram“ ir VK kanaluose. GPAHE teigimu, šių platformų paieškos algoritmai leidžia vartotojams rasti „Mokslas už tiesą“ parengtos klaidingos informacijos apie vadinamąją „konversijos terapiją“, kurią kritikuoja sveikatos specialistai.

„Mokslo už tiesą“ patalpinti įrašai ne vienoje šalyje atsiranda tarp pirmųjų paieškos rezultatų ieškant informacijos apie LGBTQ+.

Paprastai šiuose įrašuose, verčiamuose į skirtingų šalių kalbas, LGBTQ+ asmenys įvardijami kaip „pedofilai“, „homofašistai“ ir potencialūs teroristai.

„Mokslas už tiesą“ nurodo, kad organizacijos misija yra „faktų, sąmoningai slepiamų LGBTQ+ judėjimo lyderių, sklaida“. Nors judėjimo nariai teigia, kad jų skelbiama informacija parengta bendradarbiaujant su mokslininkais ir psichiatrais, tačiau, kaip nurodo GPAHE, pastarieji dažniausiai neįvardijami, o ir daugelis organizacijos atstovų slepiasi po anonimiškumo kauke.

Nepaisant paslaptingumo, organizacija plečia savo įtaką. Šių metų liepos 2023 mėnesį organizacijos svetainė sulaukė keliolikos tūkstančių unikalių lankytojų.

Parengta pagal  lgbtqnation.com ir globalextremism.org informaciją
Naujesnė Senesni