Likimo ironija: „buvęs gėjus“ teisiamas pagal anti-LGBTQ+ įstatymą, kurį pats ragino priimti

Prieš LGBTQ+ teises pasisakęs žinomas Ugandos visuomenės veikėjas buvo sulaikytas po to, kai jam pareikšti kaltinimai dėl homoseksualių santykių, praneša vietos žiniasklaida. Tai pirmoji rezonansinė byla šalyje priėmus homofobišką įstatymą, pagal kurį asmenys baudžiami už savo seksualinę orientaciją.

Asociatyvi „Tingey Injury Law Firm“/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip praneša LGBTQ+ teisių naujienų portalas lgbtqnation.com, Elisha Mukisa išgarsėjo kaip „buvęs gėjų“ aktyvistas. Jis palaikė parlamente pasiūlytą įstatymo projektą, nukreiptą prieš homoseksualius asmenis, vadindamas save buvusia homoseksualumo „auka“.

Jarmo.net primena, kad Ugandoje šiais metais buvo priimtas tarptautinės bendruomenės pasipiktinimą sukėlęs įstatymas, pagal kurį LGBTQ+ asmenims gresia mirties bausmė už „sunkinantį“ homoseksualumą. Įstatymo kritikai ir žmogaus teisių aktyvistai teigia, kad jis demonizuoja homoseksualius asmenis ir pažeidžia jų teises.

Kaip skelbia „Daily Monitor“, E. Mukisa šią savaitę kartu su kitu vyru stojo prieš teismą dėl jiems pareikštų kaltinimų užsiėmus homoseksualiais santykiais. Abu vyriškiai savo kaltę neigia.

Teisininkas Nicholas Opiyo atkreipė dėmesį, kad E. Mukisa „bus teisiamas pagal įstatymą, kurį jis taip karštai propagavo skleisdamas dezinformaciją ir melą“.

Nepaisant to, sakė N. Opiyo, kad E. Mukisa nusipelno teisingo teismo.
Naujesnė Senesni