„Eurovizijos“ finalininkai Bambie Thug paaiškino, kodėl „queer“ jaunimui šis konkursas toks svarbus

Nebinarios lyties tapatybės Bambie Thug tapo pirmaisiais* nuo 2018 metų Airiją atstovaujančiais „Eurovizijos“ finalininkais. Malmėje, Švedijoje, vykstančiame dainų konkurse 31 metų dainininkai antradienį pirmajame pusfinalyje triumfavo raganišku ir užburiančiu pasirodymu su daina „Doomsday Blue“.

Bambie Thug | Sarah Louise Bennett/EBU nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

*Šiame straipsnyje pasakojant apie nebinarios lyties tapatybės atlikėjus vartojamas įvardis „jie“.

Po pasirodymo vykusioje spaudos konferencijoje korespondentai pasiteiravo, kuo jie laiko save ypatingais. 

Bambie Thug atsistojo, iškėlė rankas ir tarė: „Žinote, kuo ypatingi? Esu „queer“. Aš myliu meną. Mėgstu dramą. Aš myliu teatrą. Aš jums parodysiu, kas yra šou“.

Per pirmąjį pasirodymą Bambie Thug šokėjai pasirodė kaip velniai, švytintys mėlynu atspalviu. Korke gimusių Airijos atstovų dainai įpusėjus, jie ant savo kostiumo pademonstravo translyčių teisių judėjimo vėliavą.

 Bambie Thug | Sarah Louise Bennett/EBU nuotr.

Bambie Thug – pirmieji nebinarios lytinės tapatybės atlikėjai, atstovaujantys Airiją.

Jie sako, kad „queer“ bendruomenės atstovavimas šiame dainų konkurse išlieka labai svarbus.

„Visada sakiau, kad kultūra prasideda „queer“ bendruomenėje. Mes visi tikrai nusipelnėme daugiau šviesos. Turėti (daugiau nei vieną) nebinarios lyties tapatybės atlikėją šių metų konkurse – tai nuostabus žygdarbis“, – įsitikinę Bambie Thug, rašo thepinknews.com

Atlikėjai tikisi, kad šiais metais, „Eurovizijoje“ dalyvaujant keliems LGBTQ+ dainininkams, „queer“ jaunuoliai bus įkvėpti siekti savo svajonių.

„Kai jie mato, kad yra atstovaujami, tai jiems leidžia lengviau atsiskleisti“, – įsitikinę Bambie Thug.

„Atstovavimas visada svarbus, o ypač dabar. Šis pasaulis nėra pats saugiausias nebinariems ir translyčiams žmonėms, bet kuriems mūsų bendruomenės nariams“, – pridūrė jie.

Be Airijos, į šeštadienio vakarą numatomą finalą pateko Serbija, Portugalija, Slovėnija, Ukraina, Lietuva, Suomija, Kipras ir Liuksemburgas. O štai antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis vyks ketvirtadienio vakarą.

Naujesnė Senesni