Homofobiškais išsišokimais pagarsėjęs P. Gražulis išrinktas į Europos Parlamentą

Tarp 11-kos Europos Parlamento (EP) rinkimus laimėjusių politikų – ir Petras Gražulis. Priešišku požiūriu į LGBTQ+ teises pasižymintis buvęs Seimo narys sako, kad jam vis dar sunku patikėti, jog keliaus į Briuselį.

Petras Gražulis | O. Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Patikėjo Dievu

Savo pergalę P. Gražulis prilygino stebuklui. Jis teigė išties nė nesitikėjęs tapti europarlamentaru. 

„Dievas yra“, – džiaugėsi jis.

Teisiamas dėl neapykantos kurstymo

Tiesa, politiką vejasi praeities nuodėmės. Praėjusiais metais P. Gražulis apkaltos būdu buvo pašalintas iš Seimo, nes balsavo už kitą parlamentarą šiam to nematant.

P. Gražulis deklaruoja palaikantis „tradicines šeimos vertybes“ ir ne kartą yra itin įžeidžiai išsireikęs apie LGBTQ+ bendruomenę. 

Jo žodžiai neliko be atsako – teismą pasiekė byla dėl LGBTQ+ žmonių niekinimo ir neapykantos prieš juos kurstymo, kai politikas 2022 m. gegužę po Civilinės sąjungos svarstymo užsipuolė parlamente buvusius LGBTQ+ asmenis ir jų palaikytojus bei žurnalistų akivaizdoje juos pavadino iškrypėliais, platinančiais venerines ligas.

Šioje vis dar nagrinėjamoje byloje nukentėjusiuoju pripažintas atlikėjas Mantas Meškerys po žinios apie P. Gražulio pergalę EP rinkimuose neslėpė emocijų, o taip pat atkreipė dėmesį ir į solidžią europarlamentarams mokamą algą. 

„Gražulis dabar turės pastovių didelių pinigų, už kuriuos galės išlaikyt ir plėsti savo ratą ir „statusą“, kuriuo jis mosikuosis, ir kas baisiausia, jam šitas rezultatas pakels ego ir jis dar labiau galvos, kad jis kažką daro teisingai“, – apgailestavo M. Meškerys. 

Garsėja homofobiškais išsišokimais

P. Gražulis gerai žinomas dėl savo homofobinių pareiškimų ir iniciatyvų.

2010 m. politikas pateikė pateikė įstatymo projektą, kuriuo būtų uždrausta „homoseksualumo propaganda“ nepilnamečiams. Projektas sulaukė kritikos iš žmogaus teisių organizacijų, kurios siūlytą teisės aktą įvertino kaip bandymą tiesiogiai riboti žodžio laisvę, LGBTQ+ bendruomenės teises.

2013 m. „Baltic Pride“ eitynėse P. Gražulis dalyvavo dalyvavo proteste prieš šias eitynes ir mėgino įsiveržti į renginio teritoriją, bet buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Agresyviai besielgęs politikas šaukė neapykantą prieš LGBTQ+ asmenis kurstančius šūkius.

Politikas įvairiais pasisakymais pasižymėjo ir Seime. Pavyzdžiui, 2017 metais vykusioje diskusijoje dėl Partnerystės įstatymo jis pareiškė, kad homoseksualūs santykiai yra „grėsmė tradicinei šeimai“ skatina „moralinį nuosmukį“.

2021 m. tuometinis Seimo narys vėl atsidūrė dėmesio centre, kai nuotoliniu būdu dalyvavo posėdyje. Tąkart ekrane už P. Gražulio nugaros pasirodė pusnuogis vyras. Šis įvykis sukėlė plačią diskusiją visuomenėje ir žiniasklaidoje apie jo asmeninį gyvenimą ir viešus pareiškimus prieš LGBTQ+ bendruomenę,
Naujesnė Senesni