Kandrotas-Celofanas iš Raskevičiaus sieks prisiteisti 100 eurų neturtinės žalos

Laisvės atėmimo bausmę šiuo metu atliekantis Antanas Kandrotas, žinomas Celofano pravarde, pateikė civilinį ieškinį prieš Seimo narį, Laisvės partijos atstovą Tomą Vytautą Raskevičių. Vyras teigia, kad politikas vieno renginio metu netikėtai jį pabučiavęs pasielgė nederamai. Dėl to įvairių protestų akcijų dalyvis siekia prisiteisti 100 eurų neturtinės žalos.

Antanas Kandrotas | Eglės Norvilytės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip skelbia „Elta“, Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovas spaudai Giedrius Janonis patvirtino, kad gegužės 23 d. teisme buvo gautas A. Kandroto-Celofano ieškinys prieš T. V. Raskevičių.

Pasak A. Kandroto-Celofano advokato Eriko Rugieniaus, ieškinys susijęs su praėjusių metų liepos mėnesio įvykiu Vilniuje, Katedros aikštėje, kai  A. Kandrotui-Celofanui atsistojus šalia Seimo nario T. V. Raskevičiaus staiga pastarasis jį pabučiavo.

Nors dėl seksualinio priekabiavimo A. Kandrotas-Celofanas kreipėsi į policiją, jis nieko nepešė – ikiteisminis tyrimas nebuvo pradėtas. Tad A. Kandrotas-Celofanas nusprendė pats kreiptis į teismą. 

Advokatas E. Rugienius teigė, kad T. V. R. Raskevičiaus veiksmai prieš A. Kandrotą-Celofaną buvo neteisėti ir pažeidė asmens apsisprendimo laisvę, o ieškinys pateiktas siekiant užkardyti panašius veiksmus ateityje.

A. Kandroto-Celofano advokatas pabrėžė, kad ieškinio suma nėra svarbiausias dalykas. Esą siekiama to, kad politikas atsakytų už savo veiksmus.

Seimo narys T. V. Raskevičius teigia su ieškiniu nesutinkantis ir sako, kad jis nepagrįstas. Politikas  išreiškė nuostabą dėl ieškinio motyvų, sakydamas, kad nors A. Kandrotas-Celofanas teigia, jog šis bučinys pakenkė jo reputacijai, tačiau šio vyriškio vertinimas visuomenėje esą buvo neigiamas jau ir anksčiau. 

Jarmo.net primena, kad praėjusių metų liepos 1 d. Vilniuje vykusiose LGBTQ+ bendruomenės eitynėse Katedros aikštėje A. Kandrotas-Celofanas organizavo nedidelį susibūrimą „Keliu trispalvę už Lietuvą“, protestuodamas prieš Ukrainos vėliavų kėlimą Vilniuje ir kituose miestuose. Seimo narui T. V. Raskevičiui ir A. Kandrotui-Celofanui susitikus, parlamentaras staiga jį pabučiavo. A. Kandrotas-Celofanas po įvykio kreipėsi į policiją dėl galimo seksualinio priekabiavimo, tačiau tyrimas nebuvo pradėtas.

Apeliacinis teismas šių metų sausį pripažino A. Kandrotą-Celofaną kaltu dėl finansinių nusikaltimų dviejose baudžiamosiose bylose ir skyrė jam 2 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. 

A. Kandrotas taip pat yra kaltinamasis 2021 m. riaušių prie Seimo byloje.
Naujesnė Senesni