Homofobiška peticija bliūkšta: prieš T.V.Raskevičių parašus rinkę visuomenininkai jau skaičiuoja tūkstančius netikrų pasirašiusiųjų

Garsiai paskelbę apie šimtus tūkstančių parašų, surinktų peticijoje už Seimo nario ir Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus nušalinimą, visuomenininkai dabar skelbia apie pradėtus skaičiuoti negaliojančius, akivaizdžiai peticiją išjuokiančius parašus.

Asociatyvi pexels.com nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net 


„Galiu atsakyti, kad peticija, apie kurią klausiate, Seimo Pirmininkei įteikta dar nėra. Dėl to ji plačiau pakomentuoti jos turinio dar negali", - penktadienio rytą portalui jarmo.net komentavo Seimo Pirmininkės atstovas žiniasklaidai Paulius Žeimys, paklaustas, kaip parlamento vadovė vertina šios peticijos turinį

Vienas iš parašų rinkimo organizatorių Raimondas Grinevičius vasario 17 dieną savo „Facebook" paskyroje paskelbė apie tariamo programišiaus veiksmus. Anot jo, buvo skaičiuojama virš 20 tūkst. parašų, pasirašytų vadinamojo „boto".

Kita vertus, spėjama, kad negaliojančių parašų gali būti ir daugiau - šią peticiją, paskelbtą „Google" formoje, pasirašyti galėjo bet kas ir bet kaip - apie tai Jarmo.net jau skelbė šioje publikacijoje: Skandalingoji peticija prieš T. V. Raskevičių kelia abejonių dėl tikrojo pasirašiusiųjų skaičiaus

Štai tokie parašai atskriejo jos autoriams | Ekrano nuotr.

Be to, nėra aišku, kaip parašai buvo tikrinami - tam, kad asmuo pasirašytų dokumentą, jis savo tapatybės atskleisti neprivalėjo, buvo galima pateikti kad ir neegzistuojančio asmens duomenis, o iš to paties kompiuterio formą užpildyti taip pat buvo leidžiama daugybę kartų. 

„Valstybę užvaldė super naglų banditų kompanija,kuriems moralė ,sąžinė ,tauta,valstybė žodžiai neegzistuoja (kalba netaisyta, - jarmo.net.)", - savo „Facebook" paskyroje pareiškė Raimondas Grinevičius.

Šis vyras teigia, kad parašus nori įteikti tik gyvai, tačiau Seimo kanceliarija atkerta, kad peticija gali būti pateikiama ir kitomis priemonėmis, pavyzdžiui, elektroninėmis arba paštu.

Ši peticija yra ypač kritikuojama dėl jos homofobiško turinio: T.V.Raskevičių iš Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų norima patraukti dėl parlamentaro homoseksualios orientacijos ir jo iniciatyvų, lemiančių LGBTQ+ asmenų teisinės padėties gerinimą.


Naujesnė Senesni