Kas šeštas jaunuolis save laiko neheteroseksualiu

5,6 proc. - tiek suaugusių amerikiečių save identifikuoja kaip LGBTQ+. Tokius skaičius pateikia nauja analizės kompanijos „Gallup" ataskaita. Tuo metu 2017 metais, atlikus panašią apklausą, save kaip neheteroseksualios orientacijos įvardijo kiek mažiau gyventojų - 4,5 proc., sulaukę pilnametystės.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


Daugiau kaip pusė visų LGBTQ+ asmenų, kurie buvo apklausti praėjusiais metais, save įvardijo kaip biseksualios orientacijos, 24,5 proc. vaikinų teigė esantys homoseksualūs, o tarp LGBTQ+ merginų homoseksualių buvo 11,7 proc.

Kas dešimtas neheteroseksualus respondentas tikino esantis trans. Tuo metu 3,3 proc. teigė, kad kalbėdami apie savo tapatybę naudoja kitus terminus, pavyzdžiui „Queer".

Asociatyvi pexels.com nuotr.

Ataskaitoje teigiama, kad jaunieji amerikiečiai kur kas labiau linkę identifikuoti save kaip LGBTQ+ bendruomenės nariais.

Ekspertai skaičiuoja, kad kas šeštas (16 proc.) amerikietis, gimęs 1997–2002 metais, laiko save LGBTQ+ bendruomenės dalimi.

Amerikoje LGBTQ+ balsas tapo itin girdimas po to, kai prezidentu buvo išrinktas demokratas Joe Bidenas, ne kartą raginęs labiau rūpintis LGBTQ+ žmonių apsauga tiek JAV, tiek pasaulyje. Amerikos vadovas paskelbė vykdomąjį įsakymą, patvirtinantį LGBTQ+ nediskriminavimo apsaugą kaip vieną iš pirmųjų jo veiksmų einant pareigas.

Šiuo įsakymu sustiprinama 1964 metais priimtas Piliečių teisių įstatymas ir reikalaujama, kad federalinė Vyriausybė nediskriminuotų piliečių dėl jų seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės

Toks J. Bideno žingsnis laikomas kaip „vienas iš reikšmingiausių lygybę propaguojančių vykdomųjų įsakymų istorijoje, kuriuo siekiama apsaugoti amerikiečius nuo diskriminacijos dėl seksualinės orientacijos ir lytinės tapatybės“.

Kartu JAV prezidentas paragino įtvirtinti Lygybės įstatymą.
Naujesnė Senesni