Neapykanta moterims: spręs, ar reikalingas atskiras su neapykanta lyties pagrindu kovojantis įstatymas

Škotijoje kovojama su neapykanta moterimis - misogynija. Homoseksualaus kapitalo kampanijos (angl. Campaign for Homosexual Equity) viceprezidentė Helena Kennedy per artimiausius metus kartu su komanda ketina įvertinti, ar Škotijoje reikalingas atskiras su neapykanta prieš moteris kovojantis įstatymas.

Helena Kennedy | JK parlamento/Roger Harris nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net



H.Kennedy pranešė paskyrusi šešių ekspertų grupę, kuri specializuojasi šokų teisės, žmogaus teisių, moterų lygybės ir smurto lyties pagrindu srityse.

Anot jos, moterys neapykantos sulaukia daug, o ypač - užimančios aukštas pareigas, pavyzdžiui, parlamentarės. Neapykanta, pasak H. Kennedy, yra itin nukreipta ir į žurnalistes, homoseksualias ir transeksualias moteris.

H. Kennedy suburta grupė išsiaiškins galimas įstatymų spragas, kurios šiuo metu trukdo kovoti su smurtu ir priekabiavimu prieš moteris tiek virtualioje, tiek realioje erdvėje. Taip pat ekspertai pateiks išvadą, ar yra reikalingas atskiras su smurtu prieš moteris kovojantis įstatymas.

„Tai, apie ką mes išties kalbame, yra prievarta, kuri baigiasi išgąsčiu, menkinimu ir moterų žeminimu", - nusikaltimų, padarumų dėl aukų lyties, žalą įvertino H. Kennedy.

Nusikalstamos veikos, tokios kaip užpuolimas, priekabiavimas ar kita padaryta žala, jeigu veiksmai atlikti dėl aukos priklausymo tam tikrai grupei, yra traktuojamas kaip neapykantos nusikaltimas ir dėl to vertinamas kaip sunkinančia aplinkybe.

Parengta pagal „The Guardian"

Naujesnė Senesni