Kovotojais už šeimą apsiskelbę liaudies partijos atstovai nėrė į krūmus

Lietuvos liaudies partija išgyvena ne pačius geriausius laikus - jai priklausančių narių suskaičiuoti nepavyksta, praėjusių metų Seimo rinkimuose užimta paskutinė vieta, o buvęs jos kandidatas į Seimą yra teisiamas dėl neapykantos kurstymo prieš homoseksualius asmenis. Jarmo.net nusprendė šios partijos atstovų pasiteirauti, kaip jie vertina buvusiam partijos kandidatui pareikštus kaltinimus.
 
Lietuvos liaudies partija LRT debatų laidoje | Stop kadras

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net



Išsigando klausimų?

Vilniaus apylinkės prokuratūra vasarį paskelbė surašiusi kaltinamąjį aktą ir teismui perdavusi nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai kurstymu prieš LGBTQ+ asmenis pareikšti buvusiam Lietuvos liaudies partijos kandidatui į Seimą Pranciškui Valickui.

Jis buvo Lietuvos liaudies partijos kandidatas, praėjusių metų rudenį LRT eteryje tiesiogiai transliuotų rinkiminių debatų metu itin įžeidžiai ir užgauliai pasisakęs prieš homoseksualius asmenis.

Pranciškus Valickas | Stop kadras


Po žinios apie tai, kad dėl neapykantos kurstymo iškelta byla keliauja į teismą, jarmo.net pamėgino susisiekti su Lietuvos liaudies partija - oficialiu partijos elektroniniu paštu info@liaudiespartija.lt nusiųstas klausimas, kaip partija vertina P. Valicko pasisakymą. 

Buvo klausiama ir tai, ar kandidato žodžiai apie tai, jog homoseksualūs asmenys yra iškrypėliai, yra asmeninė jo nuomonė, ar vis tik partijos oficiali pozicija.

Netrukus į redakcijos paštą atskriejo pranešimas, jog laiškas adresato nepasiekė - įvyko klaida. Jarmo.net nusprendė su Liaudies partijos atstovai susisiekti telefonu, nurodytu partijos oficialiame „Facebook” puslapyje.


Oficialiu „Lietuvos liaudies partijos" paštu susisiekti nepavyko | Ekrano nuotr.

 
Telefonu atsiliepęs asmuo paprašė klausimus atsiųsti jo asmeniniu paštu. Vasario 18-ąją pakartotinai išsiųstas laiškas. Tačiau atsakymų nesulaukta. Jarmo.net dar kartą pamėgino susisiekti su partijos atstovu, tačiau ir vėl nesėkmingai.

Po daugiau nei 2 mėnesių partija savo pozicijos taip ir neišreiškė - iki balandžio 19-osios neatsakyta į nė vieną nusiųstą užklausą.

Į šias užklausas taip pat nebuvo atsakyta


Kiek narių - neatskleidžia

Galbūt partijos atstovai nepanoro bendrauti su LGBTQ+ teisių portalu, kadangi prieš praėjusių metų Seimo rinkimus skelbdami savo programą, jie nurodė, kad valstybės pagrindas yra „šeima (vyras ir moteris)“, suprask, LGBTQ+ bendruomenei nėra vietos Lietuvoje.

Tokia nuostata, kad šeima yra vyras ir moteris - tai užuomina į tai, jog tos pačios lyties poros negali būti šeima. 

Negana to, partija prieš Seimo rinkimus pažadėjo uždrausti „propagandą” prieš šeimą, suprask, nebebus leidžiama skleisti informacijos, susijusios su tos pačios lyties poromis, homoseksualumu ir panašiai.

Jarmo.net panagrinėjo, kiek žmonių šioje partijoje galėtų kovoti už panašias „vertybes". Paaiškėjo, kad Lietuvos liaudies partija linkusi nutylėti ir dar šį tą - kiek jai šiuo metu priklauso narių.

Štai Teisingumo ministerija skelbia, kad Lietuvos liaudies partijai praėjusių metų spalio 1-ąją priklausė 2528 nariai, bet duomenų, kiek jų būta šių metų kovo 1-ąją, partija nepateikė, nors politinių partijų įstatymas numato , kad visos politinės partijos privalo kiekvienais metais 2 kartus, ne vėliau kaip iki kovo 1 d. ir ne vėliau kaip iki spalio 1 d., pateikti Teisingumo ministerijai savo partijos narių sąrašus.

Galbūt duomenys nepateikiami, nes narių sparčiai sumažėjo? 

Nežinia. Tačiau „Facebook” grupė, pavadinimu „Lietuvos liaudies partija. Oficiali grupė”, balandžio 19-ąją vienijo vos 662 vartotojus. Vienas šios grupės moderatorių - ir Lietuvos liaudies partijos pirmininkas Tauras Jakelaitis.

Lietuvos liaudies partiją „Facebook" grupėje vienija 662 nariai | Ekrano nuotr. 


Rinkimuose pasirodė prasčiausiai

2020 metų spalio mėnesį vykusių Seimo rinkimų metu Lietuvos liaudies partija pasirodė prasčiausiai iš visų ir surinko mažiausiai balsų.

VRK skaičiuoja, kad už šią politinę jėgą balsavo viso labo 2946 rinkėjai, arba vos 0,25 proc. rinkimuose dalyvavusių gyventojų.


Naujesnė Senesni