Raskevičius skelbia palaikantis tradicines šeimas

LGBTQ+ bendruomenės narys, parlamentaras Tomas Vytautas Raskevičius žengė netikėtą žingsnį - savo darbo vietoje Seimo salėje užsiklijavo užrašą „Aš - už tradicinę šeimą". Paprastai šį ženklą naudoja prieš LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą pasisakančios Darbo partijos ir LVŽS atstovai. T. V. Raskevičius savo sprendimą panaudoti ženklą „Aš - už tradicinę šeimą" aiškina tuo, jog svarbios yra visos šeimos.

T.V. Raskevičius užsiklijavo ženklą „Aš - už tradicinę šeimą" | Facebook nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Seimo posėdžių salėje valstiečiai ir darbiečiai savo pultus papuošė lipdukais „Aš – už tradicinę šeimą“. Tokį lipduką užsiklijavau ir aš. Esu įsitikinęs, kad visos šeimos – tiek tradicinės, tiek netradicinės - Lietuvoje turi būti teisiškai saugios. Partnerystės įstatymas reikšmingai prie to prisidės", - ketvirtadienio popietę savo „Facebook" paskyroje paskelbė Seimo narys.

Tuo metu LVŽS lyderis, iš Seimo nario pareigų atsistatydinęs Ramūnas Karbauskis, deklaruodamas esąs už tradicinę šeimą, žiniasklaidai teigia pasisakantis prieš tos pačios lyties asmenų lygiavertę partnerystę. 

Partnerystės įstatymą, skelbia Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, ketinama svarstyti gegužės pabaigoje arba birželio pradžioje. 

Dar 2019 metais Konstitucinis teismas išaiškino, kad šeimos sąvoka Konstitucijos pagrindu yra neutrali lyčiai.
Naujesnė Senesni