Rezoliucijos dėl šeimos gynimo maršo Seimas nesvarstė

Gegužės viduryje planuojamo protesto, kuriame ketinama išreikšti priešišką nuomonę LGBTQ+ asmenų atžvilgiu, klausimas atsidūrė ant Seimo narių darbo stalo. Trečiadienį homofobiškų nuostatų neslepiantis parlamentaras Petras Gražulis pateikė rezoliuciją dėl didžiojo šeimos gynimo maršo. Ketvirtadienį Seimas nusprendė svarstymo dėl šios rezoliucijos į darbotvarkę neįtraukti.

Seimo posėdis | O.Posaškovos/Seimo kanceliarijos nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Rezoliucijoje, kurią P. Gražulis siūlo patvirtinti Seime, išreiškiamos idėjos, jog LGBTQ+ asmenų grupė skleidžia propagandą, o šeima tėra vyro ir moters sąjunga. Be kita ko, dalis dėstomų teiginių kelia pagrįstų abejonių dėl jų faktinio teisingumo.

„Atstovaudami Lietuvos žmonių valią reiškiame susirūpinimą dėl Lietuvoje vis agresyviau skleidžiamos LGBT, genderistinės propagandos ir mažumos politinių grupių daugumai primetamų įstatymų, kuriais vis įžūliau siekiama paminti tradicines vertybes, keisti ir klastoti istoriją, kėsinamasi ištrinti Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintą šeimos, kaip vyro ir moters sąjungos, kurioje gimsta vaikai, sampratą, liberalizuoti narkotikus, primesti savo invazinę ideologiją mūsų vaikams mokyklose, įteisinti lyties keitimą ir prostituciją, leisti surogatinę motinystę ir prekybą vaikais, ratifikuoti Stambulo konvenciją, kurioje apskritai ištrinama prigimtinės lyties sąvoka", - rašoma siūlomoje rezoliucijoje.

Balandžio 29 dieną vykusiame rytiniame posėdyje už tai, kad šios rezoliucijos svarstymas būtų įtrauktas į Seimo darbotvarkę, balsavo 52 Seimo nariai, 36 pasisakė prieš, 28 parlamentarai susilaikė.

Balsavimo rezultatai

Naujesnė Senesni