Homofobija žudo: Latvijoje padegtas homoseksualus vyras mirė

Pranešama, kad praėjusią savaitę Latvijoje savo namuose užpultas ir degiu skysčiu apipiltas homoseksualus vyras šį trečiadienį nuo patirtų nudegimų mirė. Žmogaus teises ir LGBTQ+ lygiateisiškumą atstovaujančios organizacijos ragina skaidraus šio nusikaltimo ištyrimo.

Normundas Kindzulis | Asmeninio archyvo nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Homofobija žudo

Tukumo miestelyje gyvenusi pora jau anksčiau buvo sulaukusi grasinimų susidoroti iš savo kaimyno, kuris vyrų reikalavo išsikraustyti dėl jų seksualinės orientacijos.

Nors apie grasinimus buvo pranešta Latvijos teisėsaugai, ši tyrimo nepradėjo.

Penktadienį BNS pranešė, kad dėl patirtų sužalojimų užpuolimo metu, greitosios pagalbos mediku dirbęs Normundas Kindzulis mirė.

Siekia skaidraus ištryimo  

Siekadama sumenkinti homofobinius išpuolio motyvus, Latvijos teisėsauga tiria savižudybės versiją.

Tolerantiško jaunimo asociacija Vilniuje antradienį prie Latvijos ambasados surengė protestą. 

TJA narių protestas prie ambasados Vilniuje

TJA pranešime teigiama: „Balandžio 23 d. vakare homoseksualus vyras buvo apipiltas benzinu ir padegtas prie savo namų, teigiama, dėl to, kad buvo homoseksualus. Nukentėjęs asmuo iki įvykio nekartą gavo neapykantos ir grasinančias žinutes, tačiau Latvijos policija į tai neatkreipė dėmesio. Nukentėjusysis šiuo metu sunkiai sužalotas – apdegė net 85 proc. kūno. Įvykio metu šalia jo buvo ir partneris, kuris gelbėdamas taip pat nukentėjo.
 
Visgi policija ir įvykį tiriantys asmenys šį smurtinį nusikaltimą pagal viešus pareiškimus siekia kvalifikuoti kaip savižudybės versiją, galimai siekiant atmesti neapykantos nusikaltimo aplinkybes padarytas iš homofobiškų paskatų.

Latvijos nevyriausybinės organizacijos (Jaunatnes organizācija "Protests", Association of LGBT and their friends Mozaika ir kt.), LGBT+ bendruomenės nariai reikšdami solidarumą rengė protesto akcijas, prie kurios prisijungėme".
Naujesnė Senesni