JAV ambasadorius Lietuvoje: tos pačios lyties santuokos šeimų negriauna

Ketvirtadienį LRT laidoje „Dienos tema" dalyvavęs JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas Gilchristas įsitikinęs, kad Lietuva, priėmusi partnerystės įstatymą pagerintų įvaizdį pasaulyje ir taptų patrauklesnė inventuotojams.
 
Robertas Gilchristas | Švedijos ambasados (Facebook) nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Laidos vedėjas, žurnalistas Mindaugas Jackevičius teigė, kad šiuo metu Lietuvoje aktyviai diskutuojama dėl partnerystės įteisinimo. „JAV šį procesą praėjusios, čia įtvirtinta net santuokos lygybė. Lietuvoje nuogąstaujama, kad, pavyzdžiui, homoseksualių porų partnerystė sugriaus tradicines šeimas", - dėstė jis.

Amabasadoriaus žurnalistas paklausė, kokia yra Amerikos patirtis šiuo klausimu

„Amerikos patirtis, kad tos pačios lyties santuokos nesugriovė tradicinių šeimų. Per pastaruosius penkerius metus, kai leidžiamos tos pačios lyties santuokos, visuomenės nuomonė pasikeitė – 70 proc. amerikiečių jas palaiko, panašiai palaiko ir partnerystės įstatymą. Manau, Lietuvoje rimti debatai yra svarbūs, tai apie žmonių integraciją, apie teises, apie mūsų brolius, seseris, kolegas, kaimynus. Daug Amerikos kompanijų klausinėja manęs apie pasiūlytą įstatymą, daug inovatyvių kompanijų Amerikoje ir Europoje ieško investicijoms tolerantiškos aplinkos – tai labai svarbus klausimas Lietuvai. Žinau, kad daug lietuvių žiūri, nuo to labai priklauso Lietuvos įvaizdis pasaulyje", - lrt.lt cituoja R.Gilchristą.
Naujesnė Senesni