Dėl homofobiškos Gražulio rezoliucijos balsavęs Paluckas sako suklydęs

Ketvirtadienį vykęs balsavimas dėl Petro Gražulio teiktos rezoliucijos įtraukimo į darbotvarkę kai kuriuos nustebino tuo, kad dalis Seimo narių, prieš kurį laiką deklaravusių palaikymą žmogaus teisėms, tam pritarė. Už šeimų gynimo maršą palaikančios ir raginančios priešintis LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumui rezoliucijos svarstymo įtraukimą į darbotvarkę balsavo net 7 socialdemokratų partijos frakcijos atstovai ir 1 liberalų sąjūdžio frakcijos narys. Jarmo.net pasidomėjo parlamentarų, kas pastūmėjo juos pritarti P. Gražulio iniciatyvai.

Gintautas Paluckas | Seimo kanceliarijos/G. Barysaitės nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Mes balsavom už darbotvarkę, bet, pasirodo, balsavimas buvo paskelbtas dėl Gražulio pasiūlymo į darbotvarkę. Smulkus techninis nesusipratimas. Kitą posėdį šis klausimas bus darbotvarkėje, nes surinktas pakankamas skaičius parašų. Nemanau, kad tai didelė drama. Prikalbės erzinančių, piktų nesąmonių Gražulis, bet rezoliucijai pritarta nebus", - portalui jarmo.net komentavo Gintautas Paluckas. 
Gayline.lt duomenimis, už rezoliucijos įtraukimą į darbotvarkę taip pat balsavo 26 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos narių, 10 Mišrios Seimo narių grupės, 8 Darbo partijos nariai.

Nors rezoliucijos įtraukimas į darbotvarkę galiausiai pakankamo pritarimo Seimo balsavimo metu nesulaukė, tačiau Seimo narys Petras Gražulis ketvirtadienį surinko reikiamą parašų skaičių ir rezoliucija privalomai bus įtraukta į gegužės 11 d. posėdžio darbotvarkę. Tuo metu įvykęs balsavimas pasėjo tam tikras abejones dėl kai kurių politikų. Dalis jų yra anksčiau net išreiškę paramą LGBTQ+ bendruomenei, tačiau balsavo už.

„Esame nuliūdę ir nusivylę, kad progresyvių ir žmogaus teises ginti įsipareigojusių partijų atstovai Lietuvos Respublikos Seimo salėje balsuoja taip, kaip save gerbiantiems žmogaus teisių advokatamas nederėtų – palaikant rezoliuciją ir renginį, kuriame kurstoma neapykanta ir grasinama kitiems valstybės piliečiams", - teigiama Lietuvos liberalaus jaunimo organizacijos ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Už klausimo įtraukimą į darbotvarkę balsavo ir G. Paluckas | Momentinė ekrano kopija


Jarmo.net paklausė likusių 6 socdemų - Lino Jonausko, Kęstučio Vilkausko, Vilijos Targamadzės, Vidmanto Kanopos, Liudo Jonaičio ir Rasos Budbergytės - pozicijos. Taip pat nusiųsta užklausa ir liberalui Juozui Baubliui.

Vilija Targamadzė (atsakė e. paštu): „Šeimos gynimo maršas yra vienas iš renginių, kuriuo norima atkreipti dėmesį į tradicinę šeimą, jos išsaugojimo reikšmingumą. Tokią teisę Lietuvos piliečiai turi ir nedera to drausti".

Papildyta 2021-05-03 (10:40 val.) Juozas Baublys (atsakė telefonu): „Kadangi tai buvo tik klausimas įtraukimo į darbotvarkę ir kadangi susiję su šeima, šeimos, reiškia, vertybių, tradicinių vertybių palaikymu, tai aš manau, kad turime apie tai diskutuoti ir Seime ne tik apie mažumas, bet ir apie tradicinės šeimos vertybes diskutuoti, o aš palaikiau įtraukimą šio klausimo".


Kitų Seimo narių atsakymų jarmo.net iki gegužės 4-osios taip ir nesulaukė: su parlamentarais nepavyko susisiekti nei e. paštu, nei telefonu.


Lietuvos liberalaus jaunimo įrašas | Momentinė ekrano kopija

P. Gražulio teiktoje rezoliucijoje rašoma: „Atstovaudami Lietuvos žmonių valią reiškiame susirūpinimą dėl Lietuvoje vis agresyviau skleidžiamos LGBT, genderistinės propagandos ir mažumos politinių grupių daugumai primetamų įstatymų, kuriais vis įžūliau siekiama paminti tradicines vertybes, keisti ir klastoti istoriją, kėsinamasi ištrinti Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintą šeimos, kaip vyro ir moters sąjungos, kurioje gimsta vaikai, sampratą, liberalizuoti narkotikus, primesti savo invazinę ideologiją mūsų vaikams mokyklose, įteisinti lyties keitimą ir prostituciją, leisti surogatinę motinystę ir prekybą vaikais, ratifikuoti Stambulo konvenciją, kurioje apskritai ištrinama prigimtinės lyties sąvoka".

Naujesnė Senesni