Požeminės Vilniaus perėjos tapo susirėmimo lauku

Vilniaus požeminėse perėjose žmonės dalijasi įvairiomis žinutėmis - vienoje požeminėje perėjoje vyko mūšis dėl vaivorykštės ir trispalvės spalvų, kitoje - dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES).

Jarmo.net koliažas


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Portalas delfi.lt praėjusią savaitę rašė apie vilniečių užfiksuotus vaizdus, kuriuose matyti Geležinio Vilko gatvėje esančioje požeminėje perėjoje nupaišyti užrašai „Laisvę Lietuvai nuo ES"SR". Taip pat matyti raudonu kryžiaus ženklu perbraukta ES vėliava.

Facebook nuotr.


Verta paminėti, kad kovo mėnesį Viešojoje erdvėje kilo diskusijos po Seimo nario Mindaugo Puidoko pareiškimo, kad jei ES diegs „LGBT+ ideologiją", Lietuvai verta apsvarstyti pasitraukimą iš Europos Sąjungos

Neseniai socialiniuose tinkluose ėmė plisti nuotraukos, kuriose matyti atsakas Lietuvos narystei ES prieštaraujantiems ženklams Geležinio Vilko gatvės požeminėje perėjoje.

Užfiksuotose nuotraukose matyti naujai ant perėjos sienų atsiradęs piešinys, kuriame rašoma: „Vieta grafičiams, o ne neapykantai".

Facebook nuotr.


Jarmo.net primena, kad prieš kurį laiką kitoje Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankirtoje esančioje požeminėje perėjoje buvo uždengta kovo 11-ąją nudažyta vaivorykštės vėliava. LGBTQ+ palaikymo simbolis buvo sunaikintas trispalvės spalvomis prisidengiant patriotiškumu.

Tai sukėlė plačias diskusijas Lietuvoje apie tai, kaip dažnai mėginama nutildyti LGBTQ+ bendruomenę.

Kovo mėnesį, reaguodamas į LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumo pažeidimus Lenkijoje, Vengrijoje ir kitose ES šalyse, Europos Parlamentas paskelbė, kad Bendrija yra LGBTQ+ laisvės erdvė.

„LGBTIQ asmenys visoje ES turi naudotis laisve gyventi ir viešai rodyti savo seksualinę orientaciją bei lytinę tapatybę nesibaimindami dėl šių priežasčių susidurti su nepakanta, diskriminacija ar persekiojimu“, – dėstoma EP priimtoje rezoliucijoje.
Naujesnė Senesni