Už narystę neonacių teroristų grupuotėje britų pareigūnas pasiųstas už grotų

22 metų Benjaminas Hannamas, gyvenęs šiaurinėje Londono dalyje, praėjusių metų kovo mėnesį buvo sulaikytas, kai nutekėjo ekstremistų grupuotės „National Action“ duomenų bazės informacija ir į policijos pareigūnų rankas pateko neonacių teroristinės grupuotės narių sąrašas. Teisėsaugininkams teko uždėti antrankius savo kolegai.

B. Hannamas | Londono Metropoliteno policijos nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Bylos nagrinėjimo metu paaiškėjo, kad B. Hannamas neonacių grupuotei priklausė nuo 2016 metų, pasižymėjo aktyviu įsitraukimu, ieškojo jai narių.

Skelbiama, kad britas beveik 2 metus dirbo Londono Metropoliteno policijos pareigūnu ir eidamas šias pareigas taip pat domėjosi bylomis, kuriose buvo renkami duomenys apie sprogstamųjų medžiagų gamybą, kovą peiliais.

Po pareigūno sulaikymo tyrėjai jo telefone aptiko nuotrauką, kurioje vyras buvo užfiksuotas dėvintis policijos uniformą, nešiojantis Hitlerio stiliaus ūsus, ant striukės buvo užkabintas nacių ženklas.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad B. Hannamas atsisiuntė dešiniojo ekstremisto Anderso Breiviko „manifestą“. Beje, pastarasis 2011 metais Norvegijoje nužudė 77 žmones, iš kurių daugiausia - nepilnamečiai.

Lyg viso to dar būtų maža, telefone aptikta ir nepadoraus turinio vaiko fotografija.

2021 metų balandžio 1 dienos teismo sprendimu buvęs policijos pareigūnas buvo pripažintas kaltu dėl to, kad tapo uždraustos teroristinės organizacijos nariu.

Teismas jam skyrė 4 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Parengta pagal  „The Guardian"

Naujesnė Senesni