Pragaras Čečėnijoje: homoseksualiems vaikinams, pabėgusiems iš šalies ir grąžintiems atgal, gresia pavojus

Dar praėjusių metų birželio mėnesį Salekas Magamadovas ir Ismailas Isajevas, paprašę Rusijos LGBTQ+ tinklo pagalbos, pabėgo į Rusiją, kai Čečėnijoje patyrė žiaurius kankinimus valdžios institucijoms pradėjus taikyti represijas prieš LGBTQ+ bendruomenę. Deja, šių metų vasarį iš Rusijos jie buvo išsiųsti atgal į Čečėniją, kurioje jų gyvybėms ir toliau gresia pavojus. Tuo metu šalis pranešė siūlanti jiems apsaugą.

Salekas Magamadovas ir Ismailas Isajevas | Rusijos LGBTQ+ tinklo nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Rusijai deportavus vaikinus atgal į Čečėniją, jie buvo sulaikyti ir įkalinti areštinėje, neturėjo galimybės kreiptis į teisininkus, negana to, kankinimus patyrę asmenys sulaukė kaltinimų terorizmu.

Kaip rašo Rusijos naujienų portalas „Meduza“, LGBTQ+ tinklas, siekęs padėti S. Magamadovui ir I. Isajevui, pranešė sulaukęs liudijimų, jog Čečėnijos policijos pareigūnai šeimą ir draugus skatino nužudyti homoseksualius vaikinus taip įvykdant „garbės žudynes“.

Šiuo metu įvykiai pasisuko kiek netikėta linkme - Čečėnijos valdžia praneša pasiūliusiu apsaugą vaikinams, kad tokių „garbės žudynių" būtų išvengta.

Kaip rašo „Moscow Times“, Rusijos LGBTQ+ tinklas kreipėsi į šalies tyrimo komitetą ir atkreipė dėmesį, kad būtina apsaugoti vaikinus.

Advokatas Aleksandras Nemovas pranešė: „Valstybė pripažino, kad Magamadovui ir Isajevui gresia pavojus“.

Dar 2018 metų lapkritį Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija išnagrinėjo žmogaus teisių pažeidimus Čečėnijoje. Pateiktoje ataskaitoje padaryta išvada, kad LGBTQ+ žmonės Čečėnijoje susiduria su žudymais ir egzekucijomis.
Naujesnė Senesni