Merginų pora laimėjo išleistuvių karalienių titulą - jį teko apginti

Jungtinių Valstijų mokyklose vykstant išleistuvių šventėms, jų metų renkami išleistuvių karalių poros. Vienoje Ohajo valstijos vidurinėje mokykloje šį titulą laimėjus dviem merginoms, sukilo dalis tėvų. Nepaisant to, sprendimas atšauktas nebuvo.

Annie Wise ir Riley Loudermilk | Facebook (Kings Local School District) nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Ohajo valstijoje, Warreno apygardoje esančioje Kings vidurinėje mokykloje šiais metais išleistuvių karalienių titulą pelnė Annie Wise ir Riley Loudermilk. Tai sukėlė dalies tėvų homofobišką reakciją.

Pavyzdžiui, vienas jų teigė manantis, kad lytys yra dvi - vyriška ir moteriška - todėl esą ir poros turi būti tik skirtingų lyčių, o ne tos pačios.

Mokyklos tarybos nariai surengė posėdį ir nusprendė, kad titulą merginų pora išsaugos.

18 metų Annie Wise ir Riley Loudermilk pradėjo susitikinėti prieš pusmetį. Merginos teigė žinojusios, kad jų draugai balsuoja už jas išleistuvėse, tačiau jos nė už ką nesitikėjo laimėti.

„Paprastai išleistuvių karalių konkursas yra tarytum populiarumo patikrinimas, o juk nė viena iš mūsų nebuvo populiari", - kalbėjo R. Loudermilk.

Tos akimirkos, kai pora buvo paskelbta nugalėtoja, jos nepamirš niekada.

A. Wise akcentavo, kad Warreno apygarda išlieka viena konservatyviausių Ohajo valstijoje, tačiau šis atvejis parodė, kad jaunoji karta mąsto jau kitaip nei jų tėvai.

Merginos tikisi, kad jų laimėtas prizas paskatins kitus LGBTQ+ bendruomenės narius nebijoti būti savimi ir mylėti laisvai.

Parengta pagal NBC News

Naujesnė Senesni