Po žiauraus homofobiško išpuolio Latvijoje - protestas prie Latvijos ambasados Vilniuje

Tolerantiško jaunimo asociacija (TJA) praneša, kad jos nariai, aktyvistai, studentai dalyvauja spontaniškai organizuojamame proteste Vilniuje prie Latvijos ambasados balandžio 27 d., prasidėjusiame 17 val. 30 min.

Proteste dalyvavo LGBTQ+ teisių aktyvistai | TJA nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Organizacijos pranešime teigiama, kad renginio tikslas išreikšti - solidarumą su nukentėjusiais dėl homofobiško išpuolio Tukume paaiškėjus aplinkybėms aplinkybėms, kad teisėsauga galimai ketina skirti nepakankamai dėmesio ir skaidrumo siekiant visapusiškai ištirti šio išpuolio.

TJA primena, kad balandžio 23 d. vakare vyras buvo apipiltas benzinu ir padegtas prie savo namo teigiama dėl to, kad buvo homoseksualus.


Proteste dalyvavo LGBTQ+ teisių aktyvistai | TJA nuotr.


Nors nukentėjęs asmuo nekartą gavo neapykantos ir grasinančias žinutes, tačiau Latvijos policija į tai neatkreipė dėmesio. Nukentėjusysis šiuo metu sunkiai sužalotas – apdegė net 85 % kūno. Įvykio metu šalia jo buvo ir partneris.

Asociatyvi Maria Sava/Unsplash

TJA pažymėjo, kad visgi policija ir įvykį tiriantys asmenys šį smurtinį nusikaltimą siekia kvalifikuoti kaip savižudybės versiją, galimai siekiant atmesti neapykantos nusikaltimo aplinkybes padarytas iš homofobiškų paskatų. Latvijos nevyriausybinės organizacijos, LGBT+ bendruomenės nariai reikšdami solidarumą rengia protesto akciją ir kviečia palaikyti siekdami skaidraus tyrimo.

Plačiau apie išpuolį skaitykite jarmo.net publikacijoje: Latvijoje - neregėtas žiaurumas: padegtas homoseksualus vyras, nukentėjo ir jo mylimasis
Naujesnė Senesni