Latvijoje - neregėtas žiaurumas: padegtas homoseksualus vyras, nukentėjo ir jo mylimasis

Penktadienį Šiaulių apygardos teismas paskelbė apie tai, kad bus teisiami du vyrai, nužudę kitą vyrą dėl jo seksualinės orientacijos. Tuo metu kaimyninės Latvijos spauda  skelbia apie dar vieną žiaurų nusikaltimą, įvykdytą dėl neapykantos LGBTQ+ asmenims - buvo žiauriai užpultas vienas homoseksualių vyrų, kitas sužalotas, kai mėgino jam padėti.

Asociatyvi Patrick Hendry/Unsplash nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Kaip rašo portalas tvnet.lv, Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba Tukumės miestelyje penkių aukštų pastate užgesino užsiliepsnojusių rūbų krūva. Sužeisti 2 žmonės.

Vienas nukentėjusiųjų teigė, kad juos užpuolė tame pačiame name gyvenantis kaimynas dėl homofobiškų motyvų. Įtariamasis, pasak apdegusio vyro, ne kartą grasino porai ir reikalavo jos išsikraustyti.

Deja, tačiau Latvijos pareigūnai nesiėmė priemonių, kad poros kaimynui užkirstų kelią terorizuoti vyrus.

Žiniasklaida skelbia, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, vienas homoseksualus vyras buvo užpultas: jis apipiltas degiu skysčiu ir padegtas. Mėgindamas jį užgesinti, susižalojo jo mylimasis.

Užpultasis apdegė net 85 proc. kūno, šiuo metu jis gydomas ligoninėje.

Tukumo rajono policijos komisariato viršininkas Janeksas Bachas patvirtino, kad „gaisro metu buvo sužeisti 2 žmonės“ bei pradėtas ikiteisminis tyrimas siekiant išsiaiškinti įvykio aplinkybes.

Paklaustas apie tai, jog pareigūnai anksčiau gavę poros skundą grasinimų, J. Bachas aiškino, kad įvertinus aplinkybes nuspręsta tyrimo nepradėti, o sprendimas skųstas nebuvo.

Įvykis sukėlė platų atgarsį visoje Latvijoje. Šalies užsienio reikalų ministras Edgars Rinkevičs pareiškė, kad „kaip ir bet kokį nusikaltimą, šį nusikaltimą reikia nuodugniai ištirti ir kaltininką nubausti. Jei tai yra dėl netolerancijos, tai šis aspektas padidina jo sunkumą. Tokiems žiaurumams Latvijoje nėra ir negali būti vietos".


Ar esate pilnatmetis?

Šio teksto nerekomenduojame skaityti jaunesniems nei 18 metų skaitytojams. Jame pateikiama informacija nėra tinkama jaunesnio amžiaus asmenims


Naujesnė Senesni