Žiauriai nužudę auką dėl jos orientacijos, Kauno apskrities gyventojai stos prieš teismą

Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija neviešame teisiamajame posėdyje numato pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Kauno apskrityje gyvenantys E. D. ir 16-metis vaikinas kaltinami itin žiauriu žmogaus nužudymu siekiant išreikšti neapykantą dėl seksualinės orientacijos, praneša Šiaulių apygardos teismas. Pirmasis teisiamasis posėdis numatytas gegužės mėnesio pabaigoje.

sat.teismas.lt nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Bylos duomenimis, šis itin žiaurus nusikaltimas padarytas praėjusiųjų metų rugsėjo 21-osios naktį Kauno apskrityje esančiame viename kaime. Egzekucija surengta aukos namuose.

Kaip nurodoma kaltinamajame akte, E. D. ir 16-metis vaikinas, būdami apsvaigę nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų, išgertuvių metu kilus konfliktui su namų šeimininku, bendrais veiksmais tyčia panaudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusįjį.

Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, vyrui buvo suduota ne mažiau kaip 30 smūgių, iš kurių ne mažiau kaip 8 kartus į galvą, 10 smūgių į krūtinės ir pilvo sritis, 12 kartų smogta į kitas kūno vietas.

Auka buvo mušama kumščiais, puodu, kėde. Į nukentėjusiojo galvą buvo smogta ir keptuve, kuri po kelių smūgių deformavosi.

Byloje surinkta duomenų, jog per egzekuciją E. D. tingėjo eiti į lauką, todėl nusišlapino į indą. Vėliau šlapimą išpylė nukentėjusiajam ant galvos, taip norėdamas auką atgaivinti.

Byloje taip pat surinkta duomenų, kad lemtingąją naktį namo šeimininkui kietu buku daiktu išangę sužaloti galėjo šešiolikmetis.

Rugsėjo 21-sios rytą nukentėjusysis buvo išvežtas į Kauno klinikas, tačiau jo gyvybės medikams išgelbėti nepavyko, vyras po kelių dienų nuo patirtų traumų, komplikacijų mirė.

Egzekucija aukos namuose tęsėsi keletą valandų, per tą laiką vyrai vartojo alkoholį. Kaltinamieji neneigė, jog alaus išgėrė nemažai. E. D. per ikiteisminį tyrimą kaltę pripažino, tačiau kaip ir šešiolikmetis, jis neigė, jog vartojo narkotikus. Nepilnametis savo kaltę pripažino iš dalies. Abu neneigė įvykio aplinkybių, tačiau veiksmų chronologijos, nusikaltimo detalių teigė negali prisiminti, nes įvykio metu buvo neblaivūs. E. D. sakė, jog rytą pabudęs pamatė smarkiai sumuštą nukentėjusįjį, net kvietęs greitosios medicinos pagalbą. Kaltinamieji patvirtino, jog girdėję apie nukentėjusiojo netradicinę seksualinę orientaciją.

Šiandien teismas išnagrinėjo valstybės kaltintojo prašymus pratęsti kaltinamiesiems kardomąją priemonę – suėmimą – kiekvienam. Teismas prokurorės prašymus patenkino. Teismo nutartimi E. D. suėmimo terminas pratęstas 3 mėnesiams, šešiolikmečiui – 2 mėnesiams.

Paskirtų teismo posėdžių datos ir laikas: gegužės 25 d. ir birželio 11 d. 9.00 val.


Ar esate pilnatmetis?

Šio teksto nerekomenduojame skaityti jaunesniems nei 18 metų skaitytojams. Jame pateikiama informacija nėra tinkama jaunesnio amžiaus asmenims


Naujesnė Senesni