„Lietuvoje tilpsim visi" fotorėmeliu feisbuke pasidalijo per 9 tūkst. žmonių

Gabija Angelė Paškevičiūtė įkvėpė LGBTQ+ bendruomenę. Fotorėmelį „Lietuvoje tilpsim visi" sukūrusi gabi mergina suteikė galimybę solidarizuotis su šiuo metu itin paaštrėjusią neapykantą patiriančiais neheteroseksualiais žmonėmis. Ir tuo pasinaudojo tūkstančiai žmonių, tarp jų - politikai, visuomenės veikėjai, menininkai, žmogaus teisių aktyvistai ir LGBTQ+ palaikytojai.

Gabija Angelė Paškevičiūtė | Jarmo.net koliažas (Asmeninio archyvo nuotr.)

jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Apie tai, kas paskatino ją sukurti šį fotorėmelį, jarmo.net su G. A. Paškevičiūte jau kalbėjosi anksčiau kovo mėnesį. Tąkart menininkė teigė, kad radikaliems nacionalistams vienoje Vilniaus požeminių perėjų trispalvės spalvomis uždažius vaivorykštės spalvų piešinį, ji nusprendė parodyti, kad tiek Lietuvos trispalvė, tiek LGBTQ+ palaikymo simboliai puikiai dera tarpusavyje. Plačiau apie tai skaitykite šioje publikacijoje: „Lietuvoje tilpsim visi". Populiarėjantį fotorėmelį sukūrusi Gabija tikisi pokyčių

„Man parašė mergina, klausdama kaip gali surasti mano kurtą rėmelį „Lietuvoje tilpsim visi". Tikrindama jo tikslų pavadinimą pastebėjau, jog tuo metu jį buvo užsidėję 360 žmonių, pasidžiaugiau tuo su savo draugu, nes praėjusį kartą, kai tikrinau daugiau nei prieš mėnesį, šis skaičius buvo tris kartus mažesnis.

Prieš kelias valandas man parašė draugė, jog visas jos „feed'as" perpildytas mano kurtu rėmeliu ir patikrinus žmonių užsidėjusių rėmelį skaičius siekė beveik tūkstantį!

Vėliau stebėjau, kaip minutėmis šis skaičius kilo ir vos kas 10 minučių šis skaičius pasipildydavo dar 100 naujų žmonių.

Šiuo metu rėmelį užsidėję per 2400 žmonių! Ir šis skaičius sparčiai kyla! Vien kol parašiau šį postą, jis padidėjo 200", - gegužės 15-ąją savo „Facebook" paskyroje rašė G. A. Paškevičiūtė.

Būtent gegužės 15-ąją Vilniuje, Vingio parke įvyko itin prieštaringai vertinamas mitingas „Didysis šeimos gynimo maršas 2021", kuriame buvo reiškiama neapykanta homoseksualiems asmenims. Greičiausiai šis protestas galėjo paskatinti žmones, nepritariančius mitingo organizatorių mintims, jog LGBTQ+ asmenys neturi būti lygiateisiai piliečiai, papuošti savo „Facebook" profilio nuotrauką LGBTQ+ bendruomenę palaikančiu ženklu. 

„Jūs ne vieni! Mes ne vieni! Ir Lietuvoje tilpsim visi! Daug meilės ir palaikymo", - įkvepiančiai mintis dėstė G. A. Paškevičiūtė. 

Trečiadienio rytą menininkė portalą jarmo.net informavo, kad šiuo fotorėmeliu jau pasinaudojo 9 tūkst. 100 vartotojų.
Naujesnė Senesni