Po homofobiško išpuolio vienas britas atsidūrė už grotų, kitam atsirūgo lengviau

Jungtinėje Karalystėje du vyrai stojo prieš teismą už tai, jog homofobiškai ir itin užgauliai išpravardžiavo Velso regione esančiame Kardifo mieste įsikūrusios „One Stop Shop" parduotuvės darbuotoją, be to, grasino jam susidorojimu. Nukentėjusysis įvykio metu patyrė stresą, jautėsi įbaugintas.

Atvykus policijai, įtariamieji pasišalino, tačiau buvo netrukus sučiupti | Asociatyvi Kyle Bushnell/Unsplash nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

34-erių metų metų Nathanas Jonesas ir 26-erių metų Shaunas Astonas pripažinti kaltais dėl išpuolio, kai parduotuvės darbuotoją vadino užgauliais žodžiais, kuriais siekiant įžeisti apibūdinami homoseksualūs asmenys. Dėl vasario 27-ąją parduotuvėje įvykusio incidento vyrams teko aiškintis teisme.

Pranešama, kad N. Jonesonui jau anksčiau buvo uždrausta lankytis parduotuvėje dėl praeityje įvykdyto nusikaltimo. Tačiau draudimo vaikinas nusprendė įžūliai nepaisyti.

Bylos duomenimis, į parduotuvę įžengę kaltinamieji buvo neblaivūs ir be jokios pateisinamos priežasties ėmė agresyviai kibti prie parduotuvės darbuotojo, kuriam grasino susidorojimui.

Abiem vyrams darbuotojas liepė tučtuojau pasišalinti, tačiau kaltinamieji to nepadarė. Savo įžūliais veiksmais jie sudrumstė visuomenės rimtį bei sukėlė neigiamus išgyvenimus parduotuvėje dirbusiam asmeniui.

Bylos duomenimis, A. Shaunas pagrasino parduotuvės darbuotojui: „Jei mano draugas bus areštuotas, aš grįšiu ir tave nužudysiu“.

Iki atvykstant policijos pareigūnams, kaltinamieji pasišalino, tačiau pareigūnai juos sučiupo vaikščiojančius netoliese.

Gegužės 5 dieną Kardifo karūnos teisme įvykusiame teismo posėdyje prokuroras Nuhu Gobiras teigė, kad dėl tokių veiksmų darbuotojas jautėsi įbaugintas.

Abu vyrai dėl savo veiksmų prisipažino kaltais.

Negana to, paaiškėjo, kad anksčiau jau teistas J. Jonesas pažeidė 8 mėnesių lygtinę laisvės atėmimo bausmės, skirtos už anksčiau įvykdytą nusikaltimą, sąlygas persekiodamas savo buvusią merginą, gadindamas jos turtą, skambinėdamas telefonu, lankydamasis merginos sesers namuose.

Tuo metu S. Ashtonas, išpuolio parduotuvėje metu, taip pat pažeidė anksčiau jam skirtos 18 mėnesių lygtinės laisvės atėmimo bausmės sąlygas, įpareigojančias jo nedaryti naujų nusikalstamų veikų. Paaiškėjo, kad anksčiau vyras buvo nuteistas už tai, jog 2019 metais jis užpuolė žmogų.

Teisėjas Niclasas Parry pažymėjo, kad vyrų elgesys vasario 27-osios išpuolio metu pasižymėjo homofobiniais motyvais. .

N. Jonesas nuteistas 8 mėnesiams laisvės atėmimo. S. Ashton atsipirko 3 mėnesių laisvės atėmimu, atidedant bausmės vykdymą 12 mėnesių. Taip pat vyras įpareigotas 10 dienas dalyvauti elgesio keitimo programoje, be kita ko, jam skirta komendanto valanda. Tai reiškia, kad nustatytu metu nuteistasis negalės palikti savo namų.

Parengta pagal PinkNews

Naujesnė Senesni